Emanuelson blijft verbonden aan FC Utrecht

Middenvelder Urby Emanuelson heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw FC Utrecht contract, dat hem tot 2023 verbindt aan FC Utrecht. Parallel aan zijn spelersloopbaan gaat Emanuelson zich ontwikkelen in een functie als individuele trainer en begeleider van toptalenten binnen FC Utrecht. Per seizoen wordt in overleg bekeken of de 34-jarige middenvelder ook doorgaat als speler van FC Utrecht.

Emanuelson is een ervaren speler in de ploeg van trainer/coach John van den Brom. De internationaal geroutineerde middenvelder speelde respectievelijk voor Sheffield Wednesday, Hellas Verona, Atalanta Bergamo, AS Roma, Fulham, AC Milan en Ajax, voordat hij in 2017 arriveerde in Utrecht. De 17-voudig Nederlands international heeft inmiddels 84 wedstrijden voor FC Utrecht achter zijn naam staan.

“Naast het feit dat de trainer weet over welke kwaliteiten Urby op het veld beschikt, heeft hij zich de afgelopen periode ook steeds meer ontwikkeld als een mentor binnen de spelersgroep”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Hij speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de jongere spelers en ligt goed in de spelersgroep. Zijn adviezen en begeleiding als gelouterde prof zijn erg bruikbaar voor zowel de spelers van het eerste elftal, als voor de toptalenten van de toekomst binnen de FC Utrecht Academie. Urby gelooft in onze ambities en wil graag onderdeel uitmaken van de plannen van onze club. We zijn ontzettend blij dat we Urby voor langere tijd hebben kunnen binden aan FC Utrecht, en dat we zijn ervaringen en adviezen nog breder kunnen gebruiken.“

Bron: fcutrecht.nl