post

FC Utrecht – RKC Waalwijk 3-1 (1-0)

De eerste overwinning van dit Eredivisieseizoen is een feit voor FC Utrecht. De Domstedelingen waren vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard te sterk voor RKC Waalwijk. Doelpunten van Mimoun Mahi, Gyrano Kerk en Sander van de Streek zorgden voor een 3-1 overwinning op de Brabanders.

De bal wordt perfect neergelegd, vanuit een hoekschop, bij de tweede paal. De afzender? Invaller Daniel Arzani. Het moment? Vijf minuten voor tijd, bij een 2-1 stand. En daar, bij de tweede paal, torent Sander van de Streek uit boven zijn bewaker Cyril Ngonge. De middenvelder van FC Utrecht luistert zijn 150ste partij in de Eredivisie op met een doelpunt, door de bal keihard tegen de touwen te knikken: 3-1. Het doelpunt brengt een mengeling van blijdschap en opluchting teweeg. Iedereen in Stadion Galgenwaard weet dan: deze drie punten? Die zitten in de tas!

Damascan maakt het spannend
RKC Waalwijk bijt met name in de tweede helft flink van zich af aan het Herculesplein, waar de Brabanders een seizoen eerder bewijzen tot een stunt in de Domstad in staat te zijn. Op het moment dat Vitalie Damascan na een klein uur spelen met een hard schot voor de gelijkmaker zorgt (1-1), gaat menig FC Utrecht-supporter dan ook een paar centimeter verder naar voren op de stoel zitten. 

Kerk troeft defensie af
Gyrano Kerk zorgt er een kwartier na de gelijkmaker van de Moldavische RKC Waalwijk-debutant voor dat FC Utrecht weer op voorsprong komt. De aanvaller is attenter dan al zijn Brabantse bewakers bij een Utrechtse inworp, en verrast keeper Kostas Lamprou vervolgens met een bekeken voetbeweging: 2-1.

Mahi’s eerste
Het eerste doelpunt van de middag in een door bijna vijfduizend mensen bezocht Stadion Galgenwaard wordt gemaakt door Mimoun Mahi. De aanvaller krijgt de bal van Django Warmerdam, verschalkt vervolgens Lamprou en mag dan voor het eerst als speler van FC Utrecht een door hem gescoord doelpunt vieren (1-0).

Vrijdag komt sc Heerenveen op bezoek
FC Utrecht heeft na twee wedstrijden dit Eredivisieseizoen nu vier punten op de teller staan. Het team van trainer/coach John van den Brom speelt op vrijdag 2 oktober wederom een thuiswedstrijd. Die dag komt sc Heerenveen op bezoek in Stadion Galgenwaard. De Friezen hebben drie partijen gespeeld en die stuk voor stuk gewonnen. Die match begint om 20.00 uur.

FC Utrecht – RKC Waalwijk 3-1 (1-0)
40. Mimoun Mahi 1-0
59. Vitalie Damascan 1-1
74. Gyrano Kerk 2-1
85. Sander van de Streek 3-1

Gele kaarten: -.

Toeschouwers: 4.944.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sean Klaiber, Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Othmane Boussaid (76. Eljero Elia), Sander van de Streek, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Mimoun Mahi (70. Urby Emanuelson), Bart Ramselaar (70. Daniel Arzani).

Opstelling RKC Waalwijk:
Kostas Lamprou; Saïd Bakari, Melle Meulensteen, Ahmed Touba, Luuk Wouters; Vurnon Anita, Nicolas Olsak (81. Cyril Ngonge), Anas Tahiri; James Efmorfidis (46. Morad El Haddouti), Finn Stokkers (46. Vitalie Damascan), Lennerd Daneels (71. Sylla Sow)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto