Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC Waalwijk

Op 1 december 2019 verloor FC Utrecht thuis van RKC Waalwijk. Uiteindelijk leverde de ploeg van John van den Brom in dat duel, samen met het duel in Waalwijk en de twee duels tegen VVV Venlo, dermate veel punten in dat de Europa League onhaalbaar bleek. En daar speelden toch ook andere krachten mee…. Maar dat zal zondag ook nog een keer worden benadrukt waarna het vizier op de toekomst moet liggen.

Na de 1-1 in Venlo is het nu zaak een herhaling te voorkomen en de drie punten in eigen huis te houden. Gezien het verschil in kwaliteit zijn er ook geen excuses. In de strijd richting de top 3 is het zaak om juist dit soort duels te winnen. En daarmee direct revanche te nemen voor het puntverlies in Venlo.

John van den Brom kan in ieder geval nog niet beschikken over Willem Janssen. De aanvoerder is in de laatste fase van zij revalidatie. Maar heeft, mede door de Corona-perikelen, nog geen minuten in een oefenduel kunnen maken. Dat is wel wenselijk.
Ook de nieuwe aanwinst Moussa Sylla ontbreekt sowieso nog. Hij heeft een trainingsachterstand, en zal daarom nog op de tribune plaats nemen.

En Gyrano Kerk? Vooralsnog heeft nog geen club de gevraagde transfersom willen betalen. Cagliari leek de beste papieren te hebben, maar dat was in het begin van de week. Inmiddels wordt Leeds United als de belangrijkste gegadigde genoemd. Maar of dit concreet is? Als Kerk aan de aftrap staat, dan lijkt het onwaarschijnlijk. En als het wel concreet is, dan is Daniel Arzani de meest-logische vervanger. Wij gaan er echter vanuit dat Kerk zondag start.

Dan Adrian Dalmau, Eljero Elia en Adam Maher. Dalmau was afwezig in Venlo, maar trainde deze week volledig met de groep. Een start op de bank lijkt daarmee voor de hand liggend.
Elia had een ongelukkig debuut in Venlo (met een gele kaart). Ook hij trainde deze week vol mee, maar lijkt nog op de bank te beginnen.
Dat geldt waarschijnlijk niet voor Adam Maher. De spelmaker haakte vrijdag af, en lijkt zondag te moeten passen waardoor Othman Boussaid, die een prima voorbereiding kende, zijn kans te kunnen pakken.

Daarom verwachten wij de volgende opstelling:

Paes
Klaiber – St. Jago – Hoogma – Warmerdam
Boussaid
Van Overeem – Gustafson – Ramselaar
Kerk – Mahi