Voorbeschouwing VVV Venlo – FC Utrecht

Ondanks de structurele tegenwerking van een amateuristische organisatie die de KNVB heet, gaat het morgen dan toch eindelijk starten voor onze club. In Venlo gaat aangetreden worden tegen VVV. Uiteraard onder voorbehoud dat Corona geen roet in het eten gaat gooien. Bij Vitesse testen diverse stafleden positief op het virus. Juist deze mensen waren afgelopen maandag op Zoudenbalch voor een oefenwedstrijd. Maar laten we hopen dat niemand van FC Utrecht hier een besmetting heeft opgelopen. Nog een wedstrijd op het laatste moment niet spelen, zou voor iedereen die FC Utrecht een warm hart toedraagt, een enorme domper zijn.

Door de laatste ontwikkelingen van uitgestelde wedstrijden, is het eerlijk gezegd de vraag hoe het elftal ervoor staat en welke elf spelers de trainer in zijn hoofd heeft om de competitie te starten. In de goal lijkt het wel duidelijk. Maarten Paes zal de eerste doelman zijn. Geen Zoet meer en Nijhuis en De Keijzer zullen moeten gaan uitvechten wie de tweede keeper is. Nijhuis terug na een lange blessure en De Keijzer die afgelopen seizoen bij Jong liet zien een uitstekende keeper te zijn.

In de laatste linie ook geen echte verrassingen. De van FC Groningen overgekomen Warmerdam lijkt daar het pleit al beslecht te hebben, al ligt Van der Maarel altijd voor elke positie achterin op de loer. Guwara is waarschijnlijk het kind van de rekening. Centraal zal het duo Hoogma – St. Jago de voorkeur krijgen. Willem Janssen is op de weg terug na zijn kruisband blessure en Bergström zal, ondanks zijn verlengde contract, zich vooral moeten richten op invalbeurten. Op rechtsachter is Klaiber natuurlijk onomstreden. Dat zal een hard gelag zijn voor Giovanni Troupée, die zich voorlopig tevreden moet stellen met een rol als bankzitter.

Op het middenveld keuze te over. Vorige week gaf de trainer in het programma Een berg sport aan zeker te spelen met Maher en Gustafson. Er moet wel heel wat gebeuren wil hij deze twee niet opstellen. Uitgaande van een 4-3-3 systeem wordt het dus dringen voor de overgebleven plek. Davy van den Berg liet zich zien in de oefenwedstrijd tegen AZ, Bart Ramselaar speelde top tegen Ajax, Joris van Overeem is hersteld van zijn blessure en Boussaid liet zien gegroeid te zijn na zijn uitleenperiode bij NAC. Uiteraard is Sander van de Streek iemand die belangrijk kan zijn en dan zijn er ook nog Velanas en Lonwijk.

Ook in de voorhoede is een aardige bezetting. Deze week werd er met Moussa Sylla nog een spits aangetrokken van het Franse Monaco. Met Arzani, Kerk, Dalmau, Mahi en Elia is de boel daar ook dubbel bezet waarbij sommige middenvelders ook nog op een positie in de voorhoede uit de voeten kunnen. In de voorbereiding liet Ramselaar zich bijvoorbeeld gelden als veredelde linksbuiten en was er de klik met de opstomende Warmerdam. Voor de wedstrijd tegen VVV is Dalmau waarschijnlijk nog niet fit (volgens berichten op social media) en start Elia in ieder geval vanaf de bank. Voor de nieuwe aanwinst Sylla komt de wedstrijd waarschijnlijk te vroeg.

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink. Volgende week zondag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Die wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Klaiber – St. Jago – Hoogma – Warmerdam

Maher – Van Overeem – Gustafson

Kerk – Mahi – Ramselaar/Arzani