VVV Venlo – FC Utrecht 1-1 (1-0)

Aan de uitpartij tegen VVV-Venlo heeft FC Utrecht een punt overgehouden. De ploeg van trainer/coach John van den Brom poetste in de tweede helft in Limburg een achterstand weg, maar slaagde er tijdens het laatste halfuur van de match vervolgens niet in de volle buit binnen te hengelen: 1-1.

Het is kurkdroog in Venlo, en toch regent het. Schoten, welteverstaan. Van FC Utrecht, om precies te zijn. De FC uit de Domstad lost er precies 25 op het nieuwe natuurgrasveld van Covebo Stadion De Koel. Of dat veel is? Welnu: in de laatste tien seizoenen, noteerde FC Utrecht slechts in 1 Eredivisie-uitwedstrijd meer schoten.

Hupperts schiet raak
Die statistiek vertelt een groot deel van het verhaal dat hoort bij de wedstrijd VVV-Venlo – FC Utrecht. De thuisploeg verdedigt en loert op een kansrijke uitbraak, de bezoekers zoeken de aanval en belegeren het doel van de Venlonaren; met name in de tweede helft. Dat is nodig ook, trouwens. Want halverwege kijken de Domstedelingen tegen een achterstand aan. Die ontstaat al na zeven minuten spelen, als club- en Eredivisietopscorer Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo over links doorbreekt en de bal bij de eerste paal voorzet. Precies op de juiste plaats, en helaas onbewaakt, staat daar Guus Hupperts. De aanvaller, na jarenlang in Lokeren te hebben gevoetbald weer terug op de Nederlandse velden, geeft ook keeper Maarten Paes het nakijken (1-0).

In de achtervolging
Vanaf dat moment moet en gaat FC Utrecht in de achtervolging. In de jacht op de gelijkmaker zijn er twee mannen die met name een sta-in-de-weg zijn voor de Domstedelingen. Dat zijn centrale verdediger, ex-FC Utrecht’er bovendien, Chris Kum en keeper Thorsten Kirschbaum. Met enkele katachtige reflexen houdt de voormalig jeugdinternational van Duitsland lange tijd zijn doel schoon.

Klaiber opent de FC Utrecht-doelpuntenrekening
Tot na een klein uur spelen. Dan is het nota bene verdediger Sean Klaiber die tekent voor de eerste FC Utrecht-goal van de nieuwe jaargang. Na een mooie aanval rondt de Nieuwegeiner van dichtbij bekwaam af: 1-1. Klaiber is dit seizoen dus de eerste FC Utrecht’er die scoort; vorig seizoen is hij nog de laatste die het net weet te vinden. Klaiber, rechtsback nochtans, is in de laatste zes Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht bij liefst vijf goals rechtstreeks betrokken; vier keer als maker en eenmaal als aangever.

De bal wil er niet nogmaals in
In het laatste half uur van de wedstrijd gaat FC Utrecht met man en macht op zoek naar een tweede treffer. Het team van Van den Brom, die in Venlo Django Warmerdam, Mimoun Mahi en de invallers Daniel Arzani en Eljero Elia hun officiële FC Utrecht-debuut ziet maken, brengt een ware stormloop teweeg. Maar wat de rood-witten ook doen in Noord-Limburg, en wie het ook is die een poging waagt; de bal wil er simpelweg niet nog een keer in.

Twee keer thuis
De selectie van Van den Brom werkt vanaf nu toe naar twee thuiswedstrijden op rij. Op zondag 27 september komt RKC Waalwijk op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar op vrijdag 2 oktober sc Heerenveen de tegenstander is van de Domstedelingen.

VVV-Venlo – FC Utrecht 1-1 (1-0)
8. Guus Hupperts 1-0
58. Sean Klaiber 1-1

Gele kaarten: Danny Post, Vito van Crooij (VVV-Venlo), Eljero Elia (FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.435.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling VVV-Venlo:
Thorsten Kirschbaum; Tobias Pachonik, Chris Kum, Roy Gelmi, Lukas Schmitz; Danny Post, Evert Linthorst, Vito van Crooij; Guus Hupperts (68. Tristan Dekker), Georgios Giakoumakis (79. Jafar Arias), Joshua John.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (81. Othmane Boussaid), Bart Ramselaar, Simon Gustafson; Gyrano Kerk (68. Daniel Arzani), Mimoun Mahi (81. Eljero Elia)

Bron: fcutrecht.nl

2 thoughts on “VVV Venlo – FC Utrecht 1-1 (1-0)

1. Zonde is het eerste woord wat in mij opkomt, zeker na een prima eerste helft. De 1-0 werd wel erg matig verdedigd, voor de rest, zeker in de tweede helft, bij vlagen mooie aanvallen gezien. Utrecht heeft zichzelf te kort gedaan. Erg jammer.