Patrick Joosten verkocht aan FC Groningen

FC Utrecht heeft aanvaller Patrick Joosten verkocht aan FC Groningen. De 24-jarige flankspeler maakt per direct de overstap van de Domstedelingen naar de Trots van het Noorden.

Joosten kwam in de zomer van 2015 over naar FC Utrecht, nadat hij zijn jeugdopleiding in zijn geboortestad Nijmegen bij NEC had genoten. Via de beloftenploeg van de Utrechters bereikte Joosten de hoofdmacht in de Domstad, waarvoor hij in totaal 49 officiële duels speelde. Afgelopen seizoen speelde Joosten op huurbasis 8 partijen namens Sparta Rotterdam en een jaargang eerder kwam Joosten als verhuurde speler bij VVV-Venlo tot 32 wedstrijden. Als speler van FC Utrecht werd Joosten opgeroepen voor Oranje Onder 20 en Jong Oranje.

“Patrick heeft in Utrecht diverse stappen gezet in zijn ontwikkeling. Hij kwam hier als jeugdspeler en vertrekt nu als een volwassen voetballer, met onder meer 77 Eredivisiewedstrijden aan ervaring in zijn bagage”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam uit. “Hij wil in deze fase van zijn loopbaan een vaste kracht zijn in een team dat uitkomt op het hoogste niveau, dat is bij ons helaas de afgelopen seizoenen niet gelukt. Na twee verhuurperiodes heeft Patrick aangegeven structureel een andere weg in te willen gaan. Met FC Groningen hebben we overeenstemming bereikt over het afkopen van zijn contract. We bedanken Patrick voor zijn inzet en wensen hem veel succes toe in Groningen.”

Bron: fcutrecht.nl