Vijf wissels en transferwindow

Het gaat weer bijna over voetballen, want op zaterdag 1 augustus oefent FC Utrecht voor het oog van de camera’s tegen AZ. Voor veel supporters is dit de eerste keer sinds 8 maart (lees: bijna vijf maanden) dat ze FC Utrecht weer eens in actie kunnen zien.

Toch zijn er voorafgaand aan het nieuwe seizoen twee zaken op het gebied van regels en afspraken gecommuniceerd die van belang zijn;

  1. De KNVB heeft ingestemd met vijf wissels per ploeg per duel. Om te veel onderbrekingen van het spel te voorkomen, dienen deze wissels tijdens drie wisselmomenten te worden doorgevoerd. In de rust mag er daarnaast altijd worden gewisseld, zonder dat dit als een wisselmoment wordt beschouwd.
  2. De transferwindow is geopend vanaf 5 augustus tot en met 6 oktober. Deze periode wijkt af van de reguliere vanwege de latere start van voorbereidingen en competities internationaal. Ook worden de komende periode de nog resterende Europese duels uitgespeeld, en is Europees gezien het seizoen 2019 / 2020 nog niet ten einde.

Rondom transfers zijn er bij FC Utrecht op dit moment enkel geruchten. Zo zou er een prijskaartje van EUR 10 miljoen ‘aan de nek’ van Gyrano Kerk hangen, wordt Sean Klaiber in verband gebracht met Lees United en zou FC Utrecht onder meer VVV-er Tobias Pachonik als opvolger van Klaiber op de korrel hebben.