post

De eerste oefenduels zijn gespeeld

Jong FC Utrecht trapte afgelopen week de oefencampagne voor de voorbereiding van het seizoen 2020 / 2021 af. De ploeg van Ren;e Hake was in Tiel met 2-5 te sterk voor Tweede Divisionist TEC. Bij dit duel was beperkt publiek aanwezig.
Vervolgens werd er zaterdag op Papendal achter gesloten deuren geoefend tegen Vitesse, en dat duel eindigde in 3-3. Best een nette uitslag voor wie bedenkt dat bij Vitesse onder meer de eredivisiespelers Clark, Bero, Bazoer, Darfalou, Beerens, Doeki, Bruns, Tannane en Buitink in actie kwamen.

De eredivisie begint later dan de Keuken Kampioen Divisie, en daarom is het logisch dat de ploeg van John van den Brom pas zaterdag voor het eerst in actie kwam. In Antwerpen speelde FC Utrecht met 0-0 gelijk tegen Royal Antwerp. De Belgen zijn al enige tijd langer dan FC Utrecht in training, want Antwerp speelt op 1 augustus aanstaande de Bekerfinale van België tegen Club Brugge.

Dit oefenduel is volledig besloten afgewerkt, en er is via de clubwebsite alleen bekend dat FC Utrecht in twee verschillende opstellingen speelde. Voor rust zag deze er als volgt uit:

Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Tommy St. Jago, Django Warmerdam; Urby Emanuelson, Odysseus Velanas, Simon Gustafson; Nick Venema, Jonas Arweiler, Patrick Joosten (25. Othmane Boussaid)

En na rust kwamen de volgende spelers in actie:

Thijmen Nijhuis; Mark Pabai, Mark van der Maarel, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Davy van den Berg, Adam Maher, Othmane Boussaid; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau, Bart Ramselaar

Opvallend is het meespelen van Urby Emanuelson. De middenvelder heeft op dit moment geen contract met FC Utrecht, maar is wel met de club in gesprek. Hij traint ook gewoon met de A-selectie mee.

Volgende bekende oefenwedstrijden zijn:

1 augustus 17:30 uur: FC Utrecht – AZ
12 augustus 18:45 uur : Jong Ajax – Jong FC Utrecht
13 augustus 18:45 uur: Ajax – FC Utrecht
20 augustus 21:00 uur: FC Utrecht – sc Heerenveen

Over andere oefenduels voor beide teams doen meerdere verhalen de ronde. Door FC Utrecht is er echter niets meer bevestigd dan hierboven genoemd.

Foto: FCUPhoto