Bergström terug en verlengd

Verdediger Emil Bergström heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw FC Utrecht-contract. De 27-jarige Zweed is nu tot medio 2022 aan de Domstedelingen verbonden. Bergström keert per direct terug van zijn huurperiode bij FC Basel, zodat hij vanaf de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan kan sluiten bij de ploeg van trainer/coach John van den Brom.

Centrale achterhoedespeler Bergström maakte in september op huurbasis de overstap van FC Utrecht naar FC Basel, waarvoor de Zweed inmiddels is uitgekomen in de Europa League, de Zwitserse Super League en het bekertoernooi van Zwitserland.

“We hebben de afgelopen periode intensief met Emil en zijn zaakwaarnemer gesproken en zijn blij dat we zijn contract met een jaar hebben kunnen verlengen”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Hij gaf in die gesprekken direct aan dat hij voor zijn kans wilde gaan bij FC Utrecht, vanaf de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor Emil voor het einde van de Zwitserse Super League al bij ons kan aansluiten. Met zijn specifieke verdedigende kwaliteiten, zijn karakter en de bijbehorende winnaarsmentaliteit past hij goed bij de club en voegt hij extra waarde toe aan de selectie. We zijn blij dat de samenwerking met een jaar is verlengd en we hem weer mogen verwelkomen in Utrecht.”

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “Bergström terug en verlengd

  1. Ik snap deze minder. Is qua positie en snelheid geen verdediger voor het aanvallende spel dat Van den Brom voorstaat. En ik kan me nauwelijks voorstellen dat hij met plezier terugdenkt aan zijn verblijf tot nu toe. Maar goed, we gaan het zien.

Comments are closed.