Justin Hoogma ook komend seizoen gehuurd

Verdediger Justin Hoogma maakt ook in het jubileumseizoen 2020/2021 deel uit van de selectie van FC Utrecht. De 22-jarige achterhoedespeler wordt door de Domstedelingen evenals afgelopen jaargang gehuurd van het Duitse TSG 1899 Hoffenheim.

Hoogma debuteerde op 11 augustus 2019 namens FC Utrecht in de met 3-1 gewonnen Eredivisiepartij tegen PEC Zwolle. De Jong Oranje-international kwam de afgelopen jaargang tot 28 officiële optredens in het shirt van de FC. Nadat hij eenmaal voor het eerst zijn opwachting had gemaakt in het vlaggenschip van FC Utrecht, speelde hij telkens de volledige wedstrijd van het begin tot en met het einde uit, met uitzondering van Feyenoord-thuis (rode kaart in speelminuut 79) en PEC Zwolle-uit, een duel dat Hoogma als gevolg van de rode prent tegen Feyenoord vanaf het strafbankje moest bekijken.

Hoogma speelde in de jeugd voor achtereenvolgens Phoenix Kisdorf (Duitsland), Quick’20 en FC Twente. In 2016 stapte hij over naar Heracles Almelo, waarvan TSG 1899 Hoffenheim hem in 2017 overnam. In het seizoen 2018/2019 deed Hoogma op huurbasis ervaring op bij FC St. Pauli in de 2. Bundesliga en afgelopen jaargang kwam de centrale verdediger dus voor FC Utrecht uit. In het shirt van TSG 1899 Hoffenheim maakte Hoogma voor die tijd al speelminuten in onder meer de 1. Bundesliga, de DFB Pokal, de Europa League en de Champions League.

“Justin was afgelopen seizoen een vaste waarde in het elftal. Hij heeft laten zien een meerwaarde te zijn met zijn voetballend vermogen, coaching en verdedigende kwaliteiten”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “We willen verder bouwen op hetgeen afgelopen seizoen is neergezet, dus we zijn er blij mee dat Justin onze selectie ook in het seizoen 2020/2021 versterkt.”

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “Justin Hoogma ook komend seizoen gehuurd

  1. Hier word ik wel vrolijk van. Was afgelopen seizoen een onopvallende en vaak stabiele kracht. Mag van mij nog langer blijven.

Comments are closed.