Transfernieuws en -gerucht

Al enige tijd geleden legde FC Utrecht de linkersbenige Django Warmerdam vast. De verwachting is dat hij in het nieuwe seizoen de strijd aan zal gaan voor de linksbackpositie.

Door de Corona-crisis is de voetbalwereld tijdelijk tot stilstand gekomen, maar er zijn nu weer bewegingen. En in een aantal landen wordt de competitie inmiddels toch uitgespeeld.
Om nu te voorkomen dat de komende transferwindow een negatieve impact heeft voor de Nederlandse clubs, heeft de KNVB inmiddels aangegeven dat de zomertransferwindow in twee delen wordt geknipt: deel 1 loopt van tot en met 21 juli, deel 2 dient nog te worden gepland. Dit tweede deel zal negen weken gaan duren, en overeen komen met die van de meeste Europese landen. Zo heeft bijvoorbeeld Italië al aangekondigd dat de transfermarkt daar op 5 oktober 2020 sluit.

Tenslotte zijn er altijd transfergeruchten. Zo werd vleugelaanvaller Gyrano Kerk al in verband gebracht met het Schotse Celtic. En is de verwachting dat de gehuurde aanvallers Issa Abass en Kristoffer Peterson niet meer terugkeren in De Galgenwaard. FC Utrecht heeft daarom volgens VI de jacht geopend op Cyril Ngonge. De Belgische jeugdinternational is eigendom van Club Brugge, en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Jong PSV. De vleugelaanvaller kwam in 22 duels tot zeven goals. maar PSV heeft besloten geen gebruik te maken van een koopoptie van EUR 750.000. Aangezien het contract van Ngonge in Brugge nog één seizoen loopt, hoopt FC Utrecht volgens VI nu toe te slaan.