Talentvolle doelman vertrekt naar Manchester City

FC Utrecht-talent Mikki van Sas vervolgt zijn loopbaan bij Manchester City. Met de Engelse topclub hebben de Domstedelingen overeenkomst bereikt over de transfer van de 16-jarige Utrechter, die bij de FC nog een overeenkomst tot medio 2022 had.

Van Sas begon zijn voetballoopbaan bij stadsgenoot USV Hercules en maakte in 2016 de overstap naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Bij de FC ontwikkelde Van Sas zich door en groeide hij uit tot jeugdinternational van Oranje Onder 15 en Oranje Onder 16. Dit seizoen keepte Van Sas in het Onder 17-team van FC Utrecht.

“We zwaaien Mikki met gemengde gevoelens uit. Aan de ene kant betreuren we het dat in de persoon van Mikki een onwijs getalenteerde doelman onze Academie verlaat. We hadden Mikki natuurlijk op termijn graag zien schitteren in Stadion Galgenwaard, dat is waarvoor we opleiden”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Aan de andere kant gaf Mikki aan dat hij zelf dolgraag deze stap wilde maken en zien we zijn transfer naar Manchester City ook als een compliment richting onze jeugdopleiding. Deze overgang is een bevestiging van het verhoogde niveau van de Academie. We hebben met Manchester City overeenstemming bereikt over de transfervoorwaarden en daarmee zijn alle partijen tevreden. We wensen Mikki alle succes in Engeland.”

Bron: fcutrecht.nl