De klus van Jordy Zuidam

In de afgelopen periode is er veel over voetballen geschreven. Het betrof hier dan vrijwel uitsluitend de gevolgen van de pandemie voor de vervallen wedstrijden. En de sportieve (en financiële) consequenties. Maar er gaat ook een nieuw seizoen komen. De exacte start daarvan is nog onbekend (voor 1 september lijkt uitgesloten), maar er zal toch weer een selectie neergezet moeten worden. Dit is een klus voor Jordy Zuidam.

Deze klus begint met de huidige stand van zaken voor de A-selectie.

De volgende spelers zijn in ieder geval verdwenen:
– Jeroen Zoet (werd gehuurd van PSV)
– Justin Hoogma (werd gehuurd van 1899 Hoffenheim)
– Issah Abass (werd gehuurd van FSV Mainz)
– Kristoffer Peterson (werd gehuurd van Swansea City)

De volgende spelers lopen uit hun contract:
– Urby Emanuelson
– Lamine Sané
– Jean-Christophe Bahebeck

Daarnaast zijn de volgende huurlingen teruggekeerd:
– Giovanni Troupée (FC Twente)
– Patrick Joosten (Sparta)
– Emil Bergström (FC Basel)
– Rico Strieder (PEC Zwolle)
– Nick Venema (Almere City FC)
– Othman Boussaid (NAC Breda)

Verder is Dario Dumic (SV Darmstadt 98) nog verhuurd tot en met 30 juni. De Bosniër is nog niet teruggekeerd, want het seizoen is voor zijn club weer hervat. En FC Utrecht nam Django Warmerdam van FC Groningen over.

Geruchten zijn er altijd. Zo zou Standard Luik interesse hebben in Jean-Christophe Bahebeck. En wist VI al eerder te melden dat Gyrano Kerk ‘zeker niet voor een prikkie’ te koop is.

Kortom: er is voor Jordy Zuidam genoeg werk te doen om tot een uitgebalanceerde selectie te komen. Daarbij is er misschien wel een kopzorg minder: doelman Maarten Paes gaf recent op de clubwebsite aan weer volledig fit te zijn.

Wordt zeker vervolgd.