Duidelijkheid voor spelers met aflopend contract

De opties in de na dit seizoen aflopende contracten van Patrick Joosten, Jonas Arweiler, Mitchell van Rooijen, Giovanni de la Vega, Jeredy Hilterman, Sylian Mokono en Yassin Nasser zijn door FC Utrecht gelicht.

In het geval van Joosten, Van Rooijen, Mokono en Nasser betekent dit dat hun contract is verlengd tot medio 2021. Aan de verlengde overeenkomsten van De la Vega en Hilterman is direct een optie toegevoegd, die het mogelijk maakt die contracten die ook tot medio 2021 lopen nog tot medio 2022 te verlengen. Aanvaller Arweiler ligt, nu de optie in zijn contract is gelicht, tot medio 2022 vast.

De contracten van Urby Emanuelson, Jean-Christophe Bahebeck en Lamine Sané lopen dit seizoen af, maar met hen gaat FC Utrecht op een later moment nog in gesprek over de toekomst. De club hoopt snel met contractnieuws te komen over Odysseus Velanas.

De opties in de aflopende overeenkomsten van Jong FC Utrecht-spelers Ruben Hoogenhout en Mehdi Lehaire zijn niet gelicht, hetgeen betekent dat zij na 30 juni 2020 transfervrij zijn. Tevens beschikt beloftenspeler Dragos Albu over een aflopende verbintenis.

Bron: fcutrecht.nl