Voorbeschouwing FC Utrecht – Sparta Rotterdam

De ene wedstrijd is de andere niet. Het is een mooi cliché dat deze week maar weer eens werd bewezen. Waar vorige week in Waalwijk een wanprestatie werd neergezet, was daar woensdag de topprestatie met het bereiken van de bekerfinale. Het opladen voor dit soort wedstrijden is blijkbaar een stuk makkelijker dan voor de wedstrijden tegen de onderkant van de ranglijst. Met het oog op morgen, een vervelend vooruitzicht voor de trouwe FC Utrecht supporter. Of zou het bereiken van de finale zo’n boost hebben gegeven, dat de lijn van woensdag moeiteloos wordt doorgetrokken?

Zoals het er nu uitziet moet dat dan gebeuren zonder Bahebeck en Van de Streek. Beide spelers hebben de woensdagavond een blessure opgelopen. Positief is wel dat afgelopen woensdag Dalmau weer op de bank zat. Vraag is of de trainer het aandurft om met hem te starten. Andere vraag is natuurlijk met welk systeem hij zal spelen. Tegen Ajax speelde het elftal in een 4-4-2 systeem hoewel Van de Streek aangaf dat hij eigenlijk linksbuiten was. Toch was de middenvelder veelvuldig op andere plaatsen te vinden. Gezien het optreden van de ploeg afgelopen woensdag, valt er toch veel te zeggen voor het 4-4-2 systeem. Van den Brom is natuurlijk voorstander van 4-3-3. In dat geval zal Peterson ongetwijfeld weer terugkeren in het elftal als vervanger van Van de Streek. Maar als er gekozen wordt voor 4-4-2 zou Bart Ramselaar eindelijk weer eens zijn opwachting kunnen maken en dan zowaar op een positie waar hij het beste tot zijn recht komt. Gyrano Kerk had tegen RKC al last van een blessure en oogde aan het einde van de midweekse wedstrijd ook niet fris. Toch hebben wij geen bericht gezien dat de spits/buitenspeler niet kan spelen.

Hoewel FC Utrecht na de transferperiode nog Sané binnen haalde voor de centrale rechter positie, stond daar tegen Ajax gewoon van Mark van der Maarel. Waarom Sané dus gehaald moest worden, blijft voor velen een raadsel, zeker gezien het optreden van Van der Maarel. Waarschijnlijk zal de cultheld ook morgen gewoon centraal achterin staan en zal Guwara linksback zijn.

De wedstrijd in De Galgenwaard zal om 12.15 uur beginnen. De kassa’s zijn vanaf 10.15 uur geopend en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout. Volgende week speelt FC Utrecht wederom een thuiswedstrijd. Dan is op zaterdagavond Vitesse de tegenstander in de Galgenwaard.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Zoet

Klaiber – Van der Maarel – Hoogma – Guwara

Maher – Van Overeem – Ramselaar – Gustafson

Kerk –  Abass