Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Utrecht

Na de zeer fortuinlijke winst tegen FC Twente is vandaag het uitduel tegen RKC Waalwijk de volgende stop op weg naar de play offs. Zeker door de nederlagen van FC Groningen en Vitesse kan de ploeg van John van den Brom vandaag een mooie slag slaan.
Maar dat is geen zekerheidje, zo hebben we al eerder gezien. Denk daarbij aan het thuisduel tegen RKC Waalwijk, en de uitslag (0-1). En het is bijvoorbeeld dit seizoen ook niet gelukt om tegen een andere relatieve laagvlieger, VVV Venlo, in twee duels meer dan één punt te behalen. Dus ondanks dat VVV Venlo de meeste tegengoals van alle clubs heeft tot nu toe dit seizoen, en ondanks dat FC Utrecht makkelijk scoort (alleen Ajax, PSV, AZ en Feyenoord scoorden meer – Vitesse scoorde in twee duels meer net zo vaak) is een overwinning voorspellen geen garantie voor een goede voorspelling. Als is FC Utrecht dat aan haar status wel verplicht.

Het verhaal bij de afwezigen is vandaag repeterend: Adrian Dalmau is nog steeds geblesseerd, en Jean-Christophe Bahebeck is, na een periode van fitheid, eerder deze week door ziekte geveld. Dalmau is zeker afwezig, en Bahebeck wordt niet verwacht. Daarnaast is Sean Klaiber geschorst. Voor hem heeft Van den Brom twee alternatieven:
1) Mark van der Maarel als rechtsback opstellen en Leon Guwara aan de linkerkant laten spelen.
2) Mark Pabai opstellen

Laatstgenoemde heeft het als rechtsback in Jong FC Utrecht tot nu toe een goede ontwikkeling doorgemaakt. Een optreden in het eerste elftal kan voor Pabai, net als eerder voor Mitchell van Rooijen, Tommy St. Jago en Jonas Arweiler, een mooie beloning zijn.

De andere vraag is: wie start er in de spits bij afwezigheid van Bahebeck? De kleine en beweeglijke Issah Abass lijkt daar de voorkeur te krijgen, maar Jonas Arweiler liet tegen FC Twente zien dat hij voor onrust in de defensie zorgde met vooral zijn fysieke kracht. Het is alleen de vraag of John van den Brom wil starten met twee spelers uit Jong FC Utrecht (die beiden vrijdagavond niet hebben meegedaan tegen TOP Oss) wil starten. Het antwoord hebben we in ieder geval vanmiddag om 12:15 uur.

Achterin lijkt Urby Emanuelson, ondanks zijn zwakke optreden tegen FC Twente, toch weer de voorkeur te krijgen boven aanwinst Lamine Sané. Tommy St. Jago zal zeker niet bij de wedstrijdselectie zitten, want hij heeft recent een blessure opgelopen. Hij is er naar verwachting een paar weken uit.

Om 12:15 uur vanmiddag zal scheidsrechter Jochem Kamphuis voor de aftrap van de wedstrijd fluiten, en hij zal vanuit het goed-gevulde uitvak worden bekeken door ruim 400 meegereisde FC Utrecht-supporters. Wij verwachten de volgende opstelling:

Paes
Pabai – Emanuelson – Hoogma – Guwara
Maher
Van de Streek – Gustafson
Kerk – Abass – Peterson

One thought on “Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Utrecht

Comments are closed.