Goals in het laatste kwartier

In Tilburg verspeelde FC Utrecht de zege door een tegengoal in minuut 90+1. Jonas Arweiler maakte afgelopen zondag in de 86e speelminuut de winnende treffer. Scoren in het laatste kwartier heeft altijd een zekere reputatie (denk aan het ‘Haags kwartiertje’), zeker als er sprake is van een treffer met impact op de hoeveelheid behaalde punten.

Tegengoals
FC Utrecht kreeg het huidige seizoen in 23 eredivisieduels drie tegengoals in het laatste kwartier. Dat gebeurde in:

– het uitduel tegen FC Twente (geen impact op de hoeveelheid behaalde punten, want de stand ging van 2-1 naar 3-1),
– het uitduel tegen PEC Zwolle (met impact, van 2-3 naar 3-3) ,
– het uitduel tegen Willem II (ook met impact, van 0-1 naar 1-1).

In het seizoen 2018 / 2019 kreeg FC Utrecht in de eerste 23 eredivisieduels elf tegengoals in het laatste kwartier. In vijf duels was er daardoor sprake van impact op de behaalde punten. De uitwedstrijd tegen PEC Zwolle is in die reeks de meest in het oog springende, want toen werd in het laatste kwartier een 1-3 voorsprong weggegeven, en het werd een 4-3 nederlaag.

Zelf gescoord
FC Utrecht scoorde het huidige seizoen in 23 eredivisieduels zelf 14 keer in het laatste kwartier. Daarvan was er in vier duels sprake van impact op het behaalde aantal punten:

– thuis tegen Willem II (van 0-0 naar 2-0),
– uit tegen FC Groningen (de 0-1),
– uit tegen VVV Venlo (van 1-0 naar 1-1) en dus thuis tegen FC Twente.

In het seizoen 2018 / 2019 scoorde FC Utrecht zelf in 23 eredivisieduels zeven keer. In drie duels was er sprake van impact op het behaalde aantal punten. In dit seizoen was er zowel in het uitduel tegen Willem II als tegen De Graafschap sprake van een 0-1 overwinning behaald in het laatste kwartier.