RKC Waakwijk – FC Utrecht 2-1 (0-1)

Een uitglijder voor FC Utrecht in het Mandemakers Stadion. Daar verloor de ploeg van trainer/coach John van den Brom van RKC Waalwijk. Voor de tweede keer dit seizoen bleek de hekkensluiter te sterk voor de Domstedelingen: 2-1.

Even ontsnapt hij aan de aandacht van zijn directe bewaker. En dan zit het invaller Darren Maatsen van RKC Waalwijk ook niet tegen; de bal valt perfect voor zijn voeten. Maatsen wipt het speeltuig over keeper Jeroen Zoet – de man die in het verleden 77 partijen namens RKC Waalwijk speelde – heen en zet daarmee de wedstrijd volledig op z’n kop: 2-1 voor de Brabanders.

Dubbele cijfers voor Kerk
Daarmee is de Utrechtse voorsprong volledig verdampt. De Domstedelingen nemen halverwege de eerste helft de leiding door een doelpunt van Gyrano Kerk. De aanvaller besluit, ook al is de afstand tot het doel van Etienne Vaessen nog vrij aanzienlijk, uit te halen. En met succes. De bal zeilt in de verre hoek binnen: 0-1. Kerk’s tiende van dit seizoen. Daarmee is hij de eerste clubtopscorer van FC Utrecht die in de dubbele cijfers uitkomt sinds Zakaria Labyad (12 treffers) en Sander van de Streek (10 goals) in seizoen 2017/2018.

Halverwege op koers
En hoewel het spel van FC Utrecht in die eerste helft niet altijd even sprankelend is en het in Waalwijk bepaald geen kansen regent voor de FC uit de Domstad, ligt de formatie van Van den Brom halverwege dan dus toch prima op koers richting het gewenste eindresultaat: drie punten.

Sow scoort tegen oude ploeg
Maar na de break glipt de wedstrijd uit de handen van ploeg uit de Domstad, dat halverwege de tweede helft nota bene voormalig FC Utrecht-speler Sylla Sow de gelijkmaker ziet scoren. De aanvaller van de Waalwijkers profiteert uiteindelijk van een foute inspeelpass en rondt met een knappe knal in de verre kruising af: 1-1. Zeven minuten later kan de stadiondiscjockey van de geel-blauwen nogmaals de goaltune instarten. Dan is het dus Maatsen die doel treft.

Slotoffensief zonder effect
In het slotkwartier van de partij probeert FC Utrecht nog iets aan de opgelopen achterstand te doen, maar slaagt het daar niet in. Ook de tien minuten voor tijd ingevallen spits Jonas Arweiler, die een week eerder tegen FC Twente nog de winnende goal maakt als invaller, kan niet in stelling worden gebracht. Zodoende legt FC Utrecht het voor de tweede keer dit seizoen af tegen hekkensluiter RKC Waalwijk, dat eerder deze jaargang in Stadion Galgenwaard al met 0-1 van de Utrechters wint.

Woensdag en zondag aan de bak
Voor FC Utrecht is het zaak de knop zo snel mogelijk om te zetten. Immers: woensdag al wacht de volgende match. Die dag is Ajax de tegenstander van de Domstedelingen in een Stadion Galgenwaard dat voor die pot al uitverkocht is. Aan het Herculesplein is zondag trouwens weer Eredivisievoetbal te zien; die dag komt Sparta Rotterdam op bezoek.

RKC Waalwijk – FC Utrecht 2-1 (0-1)
24. Gyrano Kerk 0-1
69. Sylla Sow 1-1
76. Darren Maatsen 2-1

Gele kaarten: Melle Meulensteen, Sylla Sow, Anas Tahiri (RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 5.134.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Hannes Delcroix, Paul Quasten; Anas Tahiri, Clint Leemans, Richard van der Venne (68. Tijjani Reijnders); Stanley Elbers (61. Darren Maatsen), Sylla Sow, Emil Hansson (89. Hans Mulder).

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Zoet; Mark van der Maarel, Justin Hoogma, Urby Emanuelson (79. Jonas Arweiler), Leon Guwara; Adam Maher, Sander van de Streek, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Issah Abass (60. Joris van Overeem), Kristoffer Peterson (60. Bart Ramselaar)

Bron: fcutrecht.nl

12 thoughts on “RKC Waakwijk – FC Utrecht 2-1 (0-1)

 1. Dacht toch echt dat ik vorige week de ondergrens had gezien tegen Twente, maar vanmiddag liet zien dat het nog slechter kan. Echt ongelooflijk en evenals vorige week hoor ik de trainer zeggen dat hem dat zorgen baart. Dat zou ik wel denken ja, het zou een schande zijn als hij dat niet zou vinden.
  Wat moet Frans van Seumeren zich al een seizoen lang kapot ergeren. Spelers beuren een vorstelijk salaris maar presteren ver onder de maat. in zijn bedrijf had hij ze allang weggeschopt. Misschien moet hij maar eens binnenstappen bij de trainers, spelers en de man die verantwoordelijk is voor de aankopen. Te veel van hetzelfde, waar zijn de echte verdedigers. Het is nog minder dan los zand, situatie met de spitsen is al maanden een lachfilm die zijn weerga niet kent. Ziek, zwak of misselijk. Over een aantal wissels kan je ook vragen stellen Vanmiddag bv. bij een voorsprong 2 spitsen wisselen, twee middenvelders inbrengen, gaan schuiven met posities om voorin nog een bezetting te hebben, de tegenstander het iniatitief laten met als gevolg 2 tegen goals. Winst woensdag maakt dit verloren seizoen zeker niet goed, play offs en eventueel Europees voetbal heb je niets te zoeken, dat is al eerder gebleken.
  Misschien is de trainer wel de grootste teleurstelling van dit seizoen.

 2. Dan vergeet ik de verkoop van Dessers nog maar even en waar is Sane, nog niet wedstrijdfit zeker, had Troupee ook gewoon kunnen staan

 3. Ik lees nu dat FC Utrecht morgenavond in gesprek gaat met “ontevreden supporters”. Als ik iets onzin vind is het wel dit soort bijeenkomsten. Als club een beetje verantwoording afleggen tegenover een groep mensen die niet blij zijn. Ik ben ook niet blij, maar heb totaal geen behoefte aan een gesprek met de clubleiding. Ik heb liever dat de heren spelers gewoon keihard werken tijdens wedstrijden.

 4. Wat denkt de club hier wijzer uit te worden, wat een onzin, bij deze gasten ook nog de indruk wekken dat ze zich kunnen bemoeien het beleid van de club. Wie zijn die ontevreden supporters dan wel, toch niet die doorgedraaide gasten van de Bunnik Side. Als Frans van Seumeren laat je je hier toch niet mee in.
  Gewoon mouwen opstropen, hard werken en er voor zorgen dat de tegenstanders weer met knikkende knieën naar de Galgenwaard komen en als het moet desnoods zonder deze trainer.

  • Precies Kars, ik snap echt niet wat het doel van deze bijeenkomst is. Staat de directie vanavond uitleg te geven aan een groepje gefrustreerde stucadoors, boekhouders en bouwvakkers. Totale onzin. Spelers lachen hier helemaal om, die wachten iedere maand lachend op hun riante salarissen. Een enkele uitzondering daargelaten natuurlijk. Het feit dat deze bijeenkomst georganiseerd is, is alleen omdat anders gisteren de spelersbussen was opgewacht. Juist daarom slaat die meeting nergens op. De club weet ook meteen om wat voor klojo’s het gaat. Nooit toegeven aan dat soort figuren.

 5. Er zijn harde woorden gevallen vanmorgen, complimenten lijken me ook overbodig, maar als het niet in je zit kan je lullen wat je wilt maar dan levert zo n onderling gesprek helemaal niets op. Die wijsneus van een den Hartog, die niet eens weet of er zand of lucht in de bal zit, wil graag van de trainer en de groep weten waarom ze zo weinig inzet tonen en zulk slecht voetbal laten zien. Nou den Hartog dat zullen ze je vanavond eens haarfijn uitleggen, waarom dat zo is. Heb je weleens een speler horen zeggen dat hij maar 80% geeft. Heb je nog meer domme vragen misschien. Vreemd trouwens dat voor RTV Utrecht Hoogma en Zoet het woord doen als het gaat om de spelersgroep. Een jongen die net komt kijken en een nieuweling. Zelf denk ik dat er onvoldoende klik is tussen de trainingsstaf en de spelersgroep en dat die er niet meer zal komen ook. Daarnaast zitten er te weinig schoffies in de groep waarin de supporter zich kan herkennen. Typisch als Letschert, Wouters, Vreven. Het merendeel lijkt net van kantoor te komen.
  Gelukkig zijn een aantal mensen na vanavond dolblij, zij weten tenminste waaraan het ligt.

  • Jeroen Zoet vandaag in het AD:”We moeten het gras opvreten tegen Ajax”. Allemaal leuk en aardig dat soort voorspelbare teksten. Ik heb liever dat het gras ook opgevreten wordt tegen ploegen als RKC, maar nee dat niet is kennelijk te moeilijk. Ik zie niet in hoe Utrecht morgen gaat winnen tegen een zwalkend Ajax, de vorm is er bij Utrecht totaal niet, al weken lang is die vorm ver te zoeken. We gaan het wel weer zien. Als Ajax morgen weggespeeld wordt dan is wel duidelijk dat dit Utrecht uit een stel verwende profs bestaat dat hun neus ophaalt voor wedstrijden tegen clubs uit het “rechterrijtje”. En dat is onvergeeflijk.

 6. UTRECHT – Een delegatie van zo’n 50 FC Utrecht-supporters heeft vanavond met de club om de tafel gezeten. Het spel van FC Utrecht is de laatste weken niet best en dat is in het gesprek ter sprake gekomen.

  Namens FC Utrecht waren technisch directeur Jordy Zuidam, trainer John van den Brom en de spelers Adam Maher, Simon Gustafsson en Sean Klaiber aanwezig bij het gesprek. Duidelijk is dat staf en spelers er alles aan zullen doen om het tij te keren. Er is gekeken hoe de supporters en de ploeg samen kunnen optrekken om voor een ommekeer te zorgen.

  Daarnaast heeft de club gevraagd om goed gedrag van de fans komende woensdagavond tijdens de KNVB-bekerwedstrijd tegen Ajax.

  Door de verschillende partijen is het gesprek van vanavond ‘constructief’ genoemd en zijn de rijen weer gesloten.

  Man, man, 50 mensen met veel te veel vrije tijd en zonder een zinvol leven hebben met wat mensen van FC Utrecht gesproken. Er is ook nog gevraagd om goed gedrag morgenavond. Laat een deel van die zogenaamde supporters nou helemaal niet weten wat fatsoenlijk gedrag is. Te gek voor woorden dat deze bijeenkomst heeft plaatsgevonden.

 7. Ben het volledig met thuisfluiter eens en wat die supporters betreft ongelooflijk dat deze gasten een podium krijgen. En ook nog vragen om zich te gedragen. Heb al eerder gezegd de spelers moeten het lef eens hebben om ze na de wedstrijd te negeren als ze zich zowel uit als thuis weer misdragen hebben.
  De gasten al gestraft die naar Frankrijk zijn gereist om daar de boel kort en klein te slaan. Ook die staan vanavond gewoon weer in het stadion.

  • Goed plan, al zeggen die onbenullen natuurlijk dat het geen antisemitisme is. Ik heb veel liever dat die klootzakken nooit meer een stadion van binnen mogen zien. En dat de club nooit meer aandacht besteed aan die hufters.

Comments are closed.