Voorbeschouwing Willem II – FC Utrecht

Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen het verrassend goed presterende Willem II. Met daarbij de kanttekening dat voor de Tilbugers het bekertoernooi al even ten einde is waardoor zij een rustige week hadden. En de kanttekening dat FC Utrecht ogenschijnlijk ongeschonden is na de overwinning op Go Ahead Eagles.

Voor John van den Brom lijkt er daarom primair geen aanleiding om te sleutelen aan zijn basisopstelling. Maar een bijter in de vorm van Joris van Overeem, of Bart Ramselaar die goed uit de voeten kan in de kleine ruimte, zou niet misstaan in de basis in Tilburg. De vraag is alleen ten koste van wie dat zou moeten gaan. Sander van de Streek is erg nuttig, maar zijn rendement is de laatste periode beduidend minder. Hij staat inmiddels al 12 duels op rij (beker en eredivisie) droog als het gaat om scoren. En lijkt nog zelden op zijn favoriete positie net achter de spitsen te kunnen spelen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat John van den Brom voorin en achterin andere keuzes gaat maken. Urby Emanuelson deed het in het hart van de verdediging naar behoren, en voegt daar ook voetballend veel toe. Nieuwe aanwinst Lamine Sané heeft de reputatie meer een echte verdediger te zijn. Hij is daarmee wel een alternatief naast de stabiele en onopvallende Justin Hoogma in het centrum. En op linksback lijkt Mark van der Maarel de strijd van Leon Guwara toch weer in zijn voordeel te hebben beslist.
Voorin ontbreekt Adrian Dalmau nog steeds. Aangezien Jean-Christophe Bahebeck wel fit is, lijkt hij de logische speler in de punt van de aanval. Issah Abass komt voor die positie fysiek te kort, en lijkt veel meer een back up voor de bij John van den Brom onomstreden vleugelaanvallers Gyrano Kerk en Kristoffer Peterson.

In Tilburg zitten 589 supporters van FC Utrecht in het uitvak die de ploeg in de strijd naar winst zullen ondersteunen. En winst is met het oog op de ranglijst van belang. Want FC Groningen is de afgelopen periode omhoog ‘geslopen’, en kan dit weekeinde over FC Utrecht heen naar plek 7. Dat is de laatste plek die recht geeft op de play offs. De kans is groot dat ook de nummer 8 mee mag gaan doen. Alleen als NAC Breda blijft stunten en de KNVB-beker wint, dan zal dit niet het geval zijn.
Overigens heeft FC Groningen op dit moment wel één duel meer gespeeld dan FC Utrecht.

De aftrap in Tilburg is om 16:45 uur, en Siemen Mulder is de scheidsrechter. Hij wordt geassisteerd door Roy de nas en Christan Dobre. Marc Nagtegaal is vierde official en Jochem Kamphuis de VAR.

Wij verwachten de volgende opstelling:

Zoet
Klaiber – Emanuelson – Hoogma – Van der Maarel
Maher
Van de Streek – Gustafson
Kerk – Bahebeck – Peterson