Jong Utrecht pakt geen punten in Den Bosch

Na de galavoorstelling van afgelopen maandag, waren de verwachtingen voor de volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht groot: uit tegen FC Den Bosch zou toch mogelijk moeten zijn. Helaas was de werkelijkheid anders en met een terechte 3-2 nederlaag moest de reis naar huis weer aanvaard worden.
 
De eerste helft is nog duidelijk in het voordeel van de Domstedelingen. Met redelijk goed voetbal wordt de Bossche defensie uit elkaar gespeeld. Het resultaat is dan ook een mooie 1-2 stand bij rust, door Utrechtse doelpunten van Hicham Acheffey en de mooiste van de avond: de slalom van Super Jonas Arweiler.
 
In de tweede helft mogen de bezoekers geen aanspraak meer maken op de overwinning. FC Den Bosch is duidelijk sterker en maakt de 2-2 vlak naar rust, gevolgd door de 3-2 10 minuten voor tijd. Toch zijn er zeker kansen voor de jonge Utrechters, vooral als Odysseus Velanas over het Bossche doel schiet.
 
De volgende kans is pas over 10 dagen, als FC Volendam op 24 februari op bezoek komt op Zoudenbalch.
 
FC Den Bosch – Jong FC Utrecht 3-2 (1-2)
21. Hicham Acheffay 0-1
33. Danny Verbeek 1-1
40. Jonas Arweiler 1-2
50. Pedro Marques 2-2
80. Rúben Rodrigues 3-2
 
Gele kaarten: Luuk Brouwers, Jens van Son (FC Den Bosch), Odysseus Velanas (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 2.373.
 
Scheidsrechter: Sam Dröge.
 
Opstelling FC Den Bosch:
Wouter van der Steen; Mats Deijl (32. Luuk Brouwers), Léon Bergsma, Junior van der Velden, Azzedine Dkidak (82. Jordy van der Winden); Jens van Son, Rúben Rodrigues, Kevin Felida; Danny Verbeek, Pedro Marques, Oussama Bouyaghlafen (70. Alexander Laukart).
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Joey Houweling; Mark Pabai, Ruben Kluivert, Reda Akmum, Gabriël Culhaci; Rida El Barjiji, Davy van den Berg, Justin Lonwijk (65. Giovanni de la Vega); Hicham Acheffay (77. Mohamed Mallahi), Jonas Arweiler (77. Jeredy Hilterman), Odysseus Velanas.