Willem II – FC Utrecht 1-1 (0-1)

FC Utrecht en Willem II delen de punten. Het Eredivisieduel in het Koning Willem II Stadion eindigt in een 1-1 gelijkspel. Lang lijkt het erop dat FC Utrecht, door de vroege treffer van Jean-Christophe Bahebeck, er met de winst vandoor gaat. De late treffer van Paul Gladon gooit roet in het eten.

De 90 minuten zijn gepasseerd. Minimale extra speeltijd? 4 minuten. Willem II doet er alles aan om in de slotfase van de wedstrijd de gelijkmaker binnen te prikken. De Tricolores zetten vol druk op de defensie van FC Utrecht. Mike Ndayishimiye doet een één-tweetje met een teamgenoot in het zestienmetergebied van de Domstedelingen. De bal komt vervolgens terecht bij Görkem Saglam. De Duitse middenvelder haalt uit. Jeroen Zoet weet zijn poging nog te keren, maar in de rebound is het Paul Gladon die de bal binnentikt. De invaller scoort in extremis de gelijkmaker: 1-1.

Bahebeck
De gelijkmaker van Gladon komt 87 minuten nadat Jean-Christophe Bahebeck de score heeft geopend. FC Utrecht begint de wedstrijd uiterst efficiënt. De Domstedelingen veroveren in het eigen zestienmetergebied de bal. Met buitenkant voet geeft Urby Emanuelson, die vandaag weer als centrale verdediger fungeert, een schitterende steekpass op Gyrano Kerk. De pijlsnelle aanvaller sprint naar voren en behoudt het overzicht. Want naast hem is Bahebeck meegelopen. Kerk legt de bal breed en de Fransman tikt ‘m direct binnen. De wedstrijd is amper 4 minuten begonnen en FC Utrecht staat 0-1 voor.

Waterballet

In de laatste fase van de wedstrijd lijkt het eerder op een waterballet dan een voetbalwedstrijd. De regen komt tijdens storm Dennis met bakken uit de lucht. Spelers glijden uit en de bal rolt flink door. Niet alleen de regen heeft vandaag invloed op de wedstrijd. Ook de wind speelt een grote rol. Voorzetten en hoge ballen worden door de wind gegrepen en volledig van richting veranderd.

Statistieken
Door dit gelijkspel is FC Utrecht nu 5 uitduels in de Eredivisie op rij ongeslagen. De laatste keer dat de Domstedelingen een reeks van minstens 5 uitduels zonder nederlaag noteerde, was in de periode oktober 2016 tot en met januari 2017. Lamine Sané kan persoonlijk positief terugkijken op het duel met Willem II. De kersverse aanwinst van FC Utrecht valt in de 89e minuut in en maakt zijn debuut voor de FC uit de Domstad. Sané is daardoor de eerste Senegalees ooit voor FC Utrecht in de Eredivisie.

FC Twente
Na dit gelijkspel richten de mannen van trainer/coach John van den Brom zich volledig op de eerstvolgende wedstrijd: FC Twente-thuis. Dit Eredivisieduel begint aankomende zondag om 12.15 uur in Stadion Galgenwaard. Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar. Tickets voor die wedstrijd kun je ONLINE aanschaffen of loop even langs bij de fanshop in Stadion Galgenwaard.

Willem II – FC Utrecht 1-1 (0-1)

4. Jean-Christophe Bahebeck 0-1
90+1. Paul Gladon 1-1

Gele kaarten: Bart Nieuwkoop (Willem II), Simon Gustafson (FC Utrecht)

Rode kaarten:
 –

Toeschouwers:
 14.107

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Opstelling Willem II:

Timon Wellenreuther; Bart Nieuwkoop, Sebastian Holmén, Jordens Peters (88. Görkem Sağlam), Miquel Nelom; Driess Sadiki, Mike Trésor Ndayishimiye, Damil Dankerlui (78. Paul Gladon); Ché Nunnely (82. Marios Vrousai), Vangelis Pavlidis, Mats Köhlert

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Urby Emanuelson, Leon Guwara; Sander van de Streek, Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk (89. Lamine Sané), Jean-Christophe Bahebeck (65. Joris van Overeem), Kristoffer Peterson (72. Bart Ramselaar)

Bron: fcutrecht.nl

8 thoughts on “Willem II – FC Utrecht 1-1 (0-1)

 1. Vooraf had ik getekend voor een punt in Tilburg. Utrecht had de wedstrijd gezien de hele en halve kansen al veel eerder op slot moeten gooien. Wat vd Brom tijdens de wedstrijd over de scheidsrechter riep kan en mag niet. We lopen stille tochten voor vermoorde scheidsrechters en we staan terecht op onze achterste benen als arbiters en grensrechters in het amateurvoetbal zwaar worden beledigd. Een trainer van een BVO moet zich altijd bewust zijn van zijn voorbeeldfunctie, want iedereen heeft dit verbale wangedrag nu kunnen zien en horen. Van den Brom moet zich druk maken om de vele gemiste kansen, waardoor deze wedstrijd in een gelijkspel is geëindigd.

  • En slimmer wisselen. Na het inbrengen van Ramselaar voor Peterson leek het 442 te worden en na het inbrengen van Sané zelfs 532. Maar zeker bij die laatste wissel was er te veel communicatie met de kant. En daarvoor stond de defensie juist goed.

 2. Natuurlijk maakt de trainer zich druk om de gemiste kansen, maar op het missen daarvan heeft hij geen invloed, dus die opmerking raakt kant nog wal, en wat zijn reactie betreft naar de scheidsrechter toe, hoort er gewoon bij, zeker bij een goal in de extra tijd, voetbal is emotie, zie dickie. Zolang hij zijn handen thuis houdt is er niets aan de hand. Deze beslissing leidt tot duur puntverlies, dus snap ik zijn reactie wel.
  Waarom zou een trainer roomser moeten zijn dan de paus, alleen vanwege zijn voorbeeld functie. Waarschijnlijk zie jij liever een trainer die als een dooie op de bank zit en het met iedere beslissing eens is.

 3. Haha Karsj, een trainer heeft ook geen invloed op beslissingen van de scheidsrechter of de VAR, dus dat slaat ook nergens op. Dat voetbal emotie is zal wel, maar je hebt ook nog zoiets als beschaafd gedrag. Ik tennis in mijn vrije tijd veel, in die sport wordt een speler meteen gediskwalificeerd bij dit soort verbale uitingen jegens de umpire. Het voetbal is op veel vlakken de beschaving voorbij helaas.

 4. Als je uitgaat van beschaafd gedrag moet je een andere sport kiezen. Wat tennis betreft, over welk niveau hebben we het hier, heb jaren competitie getennist en ook daar vielen bij een bal in of uit weleens onvertogen en onbeschaafde woorden en ging men daarna gewoon verder. Waar hebben we het over zeg.
  Nee, dan die a sociale randdebielen die naar Frankrijk reizen voor een knokpartij, zich dan ook nog supporter noemen, dat is de beschaafdheid voorbij. Zou zeggen als je het over beschaafdheid hebt in het voetbal, droom lekker verder

  • Oh ik maak mij geen illusies meer over normaal gedrag in en rond voetbalvelden. Die strijd is in ieder geval in Nederland zinloos. Die hersenlozen Frankrijk mogen ze wat mij betreft in Frankrijk lekker weg laten rotten in een cel daar. Intriest voor de nabestaanden van David di Tomassa dit domme gedrag. Maar ja die idioten zijn door niemand in het gareel te houden.

Comments are closed.