Voorbeschouwing VVV Venlo – FC Utrecht

Het resultaat van de winterse transferperiode is een definitief vertrek van David Jensen en Simon Makienok. De keeper trok naar Amerika terwijl de spits zijn geluk gaat beproeven bij Dynamo Dresden in Duitsland. Verder werden Patrick Joosten, Giovanni Troupée en Rico Strieder verhuurd aan respectievelijk Sparta Rotterdam, FC Twente en PEC Zwolle. FC Utrecht huurde zelf ook twee spelers, te weten Jeroen Zoet en Kristoffer Peterson. In veel landen is de transferwindow gesloten al zijn er nog landen die een latere deadline hebben. Maar er zal waarschijnlijk niets meer veranderen in de meeste selecties. Mogelijk binnenkort nog wel een nieuwe aanwinst, maar dan voor volgend seizoen. Volgens berichtgeving op VI.nl zou FC Utrecht Django Warmerdam hebben gecontracteerd. De linksback van Groningen is na dit seizoen transfervrij en FC Utrecht zou al geprobeerd hebben om de back nu over te nemen van de Groningers, maar de club uit het Noorden wilde hem niet verkopen. Of zijn komst in de zomer werkelijkheid wordt, zou volgens VI komende week bekendgemaakt moeten worden. We wachten met spanning af. Ook nog een wijziging in de trainersstaf. Marinus Dijkhuizen vertrok naar Rotterdam om hoofdtrainer van Excelsior te worden.

Eerst maar eens richten op de wedstrijd van zondag. Dan moet FC Utrecht op bezoek in Venlo waar de plaatselijke VVV de tegenstander is. Onder leiding van scheidsrechter Higler gaat FC Utrecht op jacht naar een revanche op de 1-2 nederlaag in stadion Galgenwaard, eerder dit seizoen. In deze wedstrijd creëerde FC Utrecht kans op kans, maar zag zich zomaar met 0-2 achterstaan. Verder dan één goal kwamen de Utrechters niet. Het gemis van een scorende spits deed zich toen al gelden. Wat dat betreft zijn we nog niet veel opgeschoten. Waar de terugkeer van Ramselaar, Maher en Lonwijk aanstaande lijkt, raakte Dalmau weer geblesseerd. Nadat er in drie jaar al bijna geen beroep gedaan kon worden op Makienok, Bahebeck vorig seizoen vaak afwezig was, is het nu Dalmau waarop al lang gewacht wordt. Op de spits die in de winterstop fit zou raken, kan dus weer geen beroep gedaan worden. Hierdoor is de ploeg afhankelijk van Abass en Bahebeck. De laatste is ook een speler die er helaas vaker niet dan wel is. Erg jammer dat nu de flanken beiden bezet zijn, de centrumspitspositie maar moeilijk in te vullen blijft. Overige afwezigen zijn natuurlijk Janssen, Paes en Van Overeem

We gaan er vanuit dat van de terugkerende spelers er niet meteen één basisspeler is. Hierdoor zal het elftal dat vorige week op een goede manier ADO aan de zegekar bond, ook nu weer een kans krijgen te laten zien wat ze waard zijn. Dus met Maareltje centraal en Guwara als linksback. Beide spelers zullen met gefronste wenkbrauwen de berichtgeving over de mogelijke komst van Warmerdam in de gaten houden. Uiteindelijk is het toch een concurrent voor hun positie aan de linkerkant. De aftrap in Venlo is morgen om 14.30 uur. Drie punten zijn welkom in de race om aansluiting te houden bij de clubs onder de top 2. Met het gelijke spel van Vitesse tegen ADO een uitgelezen mogelijkheid om een plekje te stijgen op de ranglijst.

Volgende week zondag speelt FC Utrecht om 12.15 uur thuis tegen Ajax. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in een volle Galgenwaard. Wees er snel bij, er zijn nog maar een weinig kaarten beschikbaar.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Zoet

Klaiber – Van der Maarel – Hoogma – Guwara

Van de Streek – Emanuelson – Gustafson

Kerk – Abass – Peterson

2 thoughts on “Voorbeschouwing VVV Venlo – FC Utrecht

  1. De situatie rond Dalmau begint schandalige vormen aan te nemen. Niet fit binnengekomen en na PEC uit weer in de lappenmand. Misschien kan de club zijn riante salaris inhouden zolang hij niet inzetbaar is….

  2. Dergelijke spelers per wedstrijd betalen. Waren hem bij Heracles niet voor niets liever kwijt dan rijk. Kwam niet alleen door zijn gedrag

Comments are closed.