post

VVV Venlo – FC Utrecht 1-1 (0-0)

FC Utrecht en VVV-Venlo delen de punten. Het duel in het Covebo Stadion – De Koel – eindigt in een gelijkspel. Oussama Darfalou opende de score namens de Limburgers. Simon Gustafson scoort via een strafschop de gelijkmaker: 1-1. 

De beide elftallen staan amper vijf minuten na rust op het veld. VVV-Venlo is op dat moment bezig aan een aanval met Haji Wright aan de bal. De boomlange vleugelspeler geeft de bal voor. Een domper. De bal komt tegen de hand van Sean Klaiber: Penalty. Oussama Darfalou schiet de bal, via de binnenkant van de paal, achter doelman Jeroen Zoet: 1-0. Het is duidelijk. FC Utrecht gaat hier geen makkelijke middag tegemoet.

Gelijkmaker
FC Utrecht heeft vandaag moeite om kansen te creëren. In de tweede helft scheelt het dan ook een haar of de Limburgers verdubbelen via Darfalou de voorsprong. Een half uur na de openingstreffer brengt FC Utrecht de score gelijk. Videoscheidsrechter Edgar Bijl constateert hands in het zestienmetergebied van VVV-Venlo: Penalty voor FC Utrecht. De strafschop van Simon Gustafson wordt gekeerd door Thorsten Kirschaum. Maar Bijl moet nog een keer ingrijpen, Christian Kum liep te vroeg in en dus mag de penalty nog een keer worden genomen. Wéér meldt Gustafson zich. De Zweed blijft ijskoud en schiet de penalty raak: 1-1.

Selectie
Voor Bart Ramselaar en Adam Maher brengt het duel in Limburg positief nieuws met zich mee. De beide middenvelder zitten na blessureleed voor het eerst sinds december 2019 weer bij de selectie van de Domstedelingen. Zowel Ramselaar als Maher komen na een uur spelen in het veld.

Ajax
Na dit gelijkspel kunnen de mannen van trainer/coach John van den Brom zich volledig gaan richten op de eerstvolgende wedstrijd: Ajax-thuis. Dit Eredivisieduel begint aankomende zondag om 12.15 uur in Stadion Galgenwaard. Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar. Tickets voor die wedstrijd kun je ONLINE aanschaffen of loop even langs bij de fanshop in Stadion Galgenwaard.

VVV-Venlo – FC Utrecht 1-1 (0-0)
51. Oussama Darfalou 1-0
81. Simon Gustafson 1-1

Gele kaarten: Jerome Sinclair (VVV-Venlo)

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 6.265

Scheidsrechter: Dennis Higler

Opstelling VVV-Venlo:

Thorsten Kirschbaum; Tobias Pachonik, Nils Röseler, Christian Kum, Roel Janssen; Thomas Bruns (74. Simon Janssen), Danny Post, Peter van Ooijen (81. Johnatan Opoku); Haji Amir Wright, Oussama Darfalou, Jerome Sinclair

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Mark van der Maarel (60. Adam Maher), Justin Hoogma, Leon Guwara; Simon Gustafson, Urby Emanuelson, Sander van de Streek; Václav Černý (60. Bart Ramselaar), Issah Abass (60. Jean-Christophe Bahebeck), Kristoffer Peterson

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “VVV Venlo – FC Utrecht 1-1 (0-0)

 1. De zoveelste armoedige vertoning, 1 op 6 tegen VVV. Je kunt als club wel actief zijn maar je moet wel spelers halen die je nodig hebt, middenveld overvol, voorin gaat nog wel hoewel Abbas en Cherny volstrekt ongeschikt zijn, om maar te zwijgen over het fiasco met Bahebek en Dalmau. Daarnaast heeft Zoet nog niet echt laten zien waarvoor hij is gehaald en een echte aanwinst is.
  Maar het grootste probleem kan zich voordoen als er achterin nog blessures of schorsingen komen.
  Noem mij maar spelers die dat zouden kunnen oplossen.
  De trainer is er nog steeds niet in geslaagd om er een team van te maken en vind hem eigenlijk niet bij Utrecht passen. Volgende week zal iedereen het wel weer willen laten zien, maar dat is dan maar 1 wedstrijd.

 2. Uitermate pover, en dat in een weekeinde waarin andere ‘would-be’subtoppers’ oook punten verspeeldem (Vitesse, Heerenveen, FC groningen). Juist in een mindere wedstrijd het verschil maken levert kansen op de ranglijst op. En er is geen enkele speler die de ploeg op sleeptouw kan nemen.
  Verder stoer van van den Brom in drie keer ineens te wisselen. Maar wat mij betreft een brevet van zijn eigen onvermogen:
  – Van de Streek verzuipt al weken als hij in de kleine ruimte moet spelen. Toch stond hij daar tot de 60e minuut weer.
  – Abass had in ieder geval in de rust uit zijn spitslijden verlost moeten worden. Hij had naar rechts gekund (i.p.v. de weer falende Cerny) of kunnen gaan douchen.

  Helaas denk ik da FC Utrecht onder deze trainer geen stappen gaat zetten. En dat vind ik de grootste gemiste kans.

 3. De trainer, het is al eerder gezegd,had tot nu toe vwb het voetbal veel meer uit dit materiaal moeten halen.
  Een aantal zaken zijn ook zijn verantwoordelijkheid, bv. als ik lees dat het spelpeil hem verontrust, dat is onderdeel van zijn verantwoordelijkheid. Zet spelers op de goede plaats om te beginnen. Had achterin gezorgd voor rust en een aantal echte verdedigers. vd. Maarel is van goede wil maar niet iemand voor in het centrum. Zoet kan je maar zo de das omdoen met zijn fratsen. Om over het spitsenprobleem maar te zwijgen. En als ik lees dat het resultaat voor een belangrijk deel afhangt van het wel of niet spelen van Kerk gisteren, een speler vrijwel zonder enige technische bagage en al 5 wedstrijden niet zichtbaar, is toch wel lachwekkend

Comments are closed.