FC Eindhoven – FC Utrecht 1-2 n.v. (1-0)

FC Utrecht heeft zich vanavond (dinsdag) ten koste van FC Eindhoven geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg uit de Domstad maakte in de tweede helft van de verlenging het verschil. Invaller Jean-Christophe Bahebeck besliste het duel in het mistige Jan Louwers Stadion: 1-2.

Met nog een paar minuten op de klok weet FC Eindhoven: het is nu echt alles of niets. Het team van Ernie Brandts pompt de ballen richting de Utrechtse zestien in de hoop de gelijkmaker te scoren en daarmee een penaltyserie af te dwingen en komt daar uitermate dichtbij. Invaller Mawouna Amevor, een dag eerder pas vastgelegd en gepresenteerd door de Brabanders, ontpopt zich bijna tot Held van de Aalsterweg. Maar zijn volley spat buiten bereik van FC Utrecht-doelman Jeroen Zoet uiteen op de paal en daarmee komt er voor de Eindhovenaren een einde aan het bekeravontuur.


Bourard passeert Zoet
Als er een uur is gespeeld, zijn de kaarten nog heel anders geschud. FC Eindhoven gaat dan aan de leiding door een doelpunt van Samy Bourard. De Belg wakkert in de slotfase van de eerste helft met een hard schot in de korte hoek de Eindhovense bekerdroom verder aan: 1-0. En FC Utrecht? Dat werkt er met man en macht aan om de boel te doen kantelen in een ijskoud Eindhoven, waar het behoorlijk mistig is.

Abass weer trefzeker in beker
De gelijkmaker valt in speelminuut 61. Issah Abass is het dan die doel treft; zoals hij dat ook al doet in de eerste twee bekerduels van FC Utrecht deze jaargang, tegen respectievelijk Excelsior’31 en FC Groningen: 1-1. De Ghanees krijgt het doelpunt uiteraard achter z’n naam, maar Kristoffer Peterson verdient er ook een pluim voor. De Zweed, die na de rust in de ploeg komt als vervanger van Urby Emanuelson, schudt een mooie solo uit de heupen en levert de bal feilloos af bij Abass.

Kansen over en weer
In het half uur tussen de 1-1 en het einde van de reguliere speeltijd zijn er over en weer kansen. FC Eindhoven is via Kaj de Rooij dichtbij een doelpunt. De aanvaller uit Best ziet de bal op de lat eindigen. Ook via Moses Makasi zijn de Brabanders dreigend; maar dan vanuit een counter. Peterson, Justin Hoogma en Abass zijn op hun beurt bij Utrechtse kansen betrokken.

Bahebeck schiet raak
Invaller Jean-Christophe Bahebeck beslist de wedstrijd. De Fransman doet dat nog geen tien minuten nadat hij door John van den Brom in de ploeg is gebracht als vervanger van Joris van Overeem. De aanvaller schiet de bal via de binnenkant van de paal in het door Ruud Swinkels verdedigde doel en viert zijn treffer samen met z’n ploegmakkers en de 475 supporters in het uitverkochte uitvak.

Vrijdag: ADO Den Haag-thuis
Al direct moet voor de spelers van FC Utrecht de knop om. Want: vrijdag staat alweer de volgende partij op de rol. Die dag komt ADO Den Haag op bezoek in Stadion Galgenwaard en staan er drie Eredivisiepunten op het spel. De match tegen de ploeg uit de Hofstad begint om 20.00 uur. Er is tot en met donderdagavond 23.59 uur kaartverkoop voor de pot tegen de Zuid-Hollanders.

FC Eindhoven – FC Utrecht 1-2 (na verlenging)
37. Samy Bourard 1-0
61. Issah Abass 1-1
112. Jean-Christophe Bahebeck 1-2

Gele kaarten: Justin Ogenia, Jarno Janssen (FC Eindhoven), Sean Klaiber, Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck, Leon Guwara, Adrián Dalmau (FC Utrecht).

Toeschouwers:

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling FC Eindhoven:
Ruud Swinkels; Justin Ogenia (101. Mawouna Amevor), Maarten Peijnenburg, Bart Biemans, Jarno Janssen (106. Cas Faber); Jay Idzes, Moses Makasi, Jort van der Sande; Samy Bourard, Rigino Cicilia, Kaj de Rooij (104. Dave de Meij).

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Willem Janssen (68. Leon Guwara), Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Joris van Overeem (104. Jean-Christophe Bahebeck), Urby Emanuelson (46. Kristoffer Peterson), Simon Gustafson; Gyrano Kerk (113. Adrián Dalmau), Issah Abass, Sander van de Streek

Bron: fcutrecht.nl

9 thoughts on “FC Eindhoven – FC Utrecht 1-2 n.v. (1-0)

 1. Misschien zijn alle clichés op dit duel van toepassing (Eindhoven heeft niets te verliezen, Utrecht alles – het kan bijna nooit goed). Maar ik kan me ook herinneren dat Achilles een paar jaar geleden snel op een onoverbrugbare achterstand werd gezet. En die mentaliteit miste ik gisteren. Nu wordt het onnodig moeilijk met alle ellende van dien (verlengen).
  Over de tactiek van Van den Brom ben ik nooit enthousiast geweest. Zijn experiment om Van de Streek (een harde werker zonder passeeractie) als linksbuiten is wat mij betreft te zot voor woorden. En hij is vast het slachtoffer van Peterson. En daarna blijven vier middenvelders over voor drie posities (Maher, Gustafson, Ramselaar, Van Overeem). Misschien is hij wel een people manager, maar hij heeft wat mij betreft geen juiste balans op het middenveld. En ook dat is een belangrijke randvoorwaarde voor presteren.

  En hopen dat de blessure van Willem Janssen meevalt….

 2. Dat was gisteren maar net een blamage voorkomen. Welke trainer zou niet willen beschikken over het spelers materiaal waarover vd. Brom beschikt, maar dan moet je wel de spelers op de goede plaats zetten. Natuurlijk hoort vd. Streek niet daar, maar wil de trainer hem geforceerd laten spelen om geen keus te hoeven maken. Kiezen is toch niet zijn sterkste punt, maar zal hij toch moeten als Maher en Ramselaar er weer bij zijn en dan Dalmau pas brengen in de 113 minuut, te gek voor woorden. Ongelooflijk dat Kerk zolang mag blijven staan. Een Dalmau moet natuurlijk altijd spelen als hij fit is. Het zijn pas 2 wedstrijden maar Zoet overtuigd allerminst, kostte tegen PEC 2 punten en die bal gisteren mag er natuurlijk nooit in. Wat mij het meest tegenvalt is het feit dat de trainer er nog steeds niet in is geslaagd om er een team van te maken dat voor elkaar door het vuur gaat. Misschien heeft hij wel te veel keus. Achterin blijft het behelpen en daar had best een echte verdediger mogen komen ipv. al die middenvelders.
  Als je al moet hopen dat Janssen weer fit is vrijdag zegt dat genoeg. Hopelijk is het de trainer en spelers wel duidelijk dat het tegen den haag geen makkie wordt, hou eerlijk gezegd mijn hart vast. Kon best eens zo zijn dat blijkt dat vd. Brom toch niet de juiste trainer is voor Utrecht.

 3. Ben ook nog niet onder de indruk van V.d. Brom. Zet gewoon spelers op hun eigen positie. Is Dalmau niet fit, stel dan Bahebeck op. Is Bahebeck ook niet fit, stel dan Makienok op. Is Makienok niet fit, stel dan desnoods Arweiler op. Maar laat gewoon een centrumspits spelen ipv noodoplossingen als V.d. Streek (middenvelder) of Abass (buitenspeler). Zo moeilijk is dat toch niet?
  En wat is Jeroen Zoet een bron van onrust achterin. Hij heeft echt 0,0 zelfvertrouwen. En dat voor zo’n ervaren doelman.
  Lichtpuntje gisteravond vond ik de invalbeurt van Petersen. Komt er eindelijk ook weer eens wat dreiging via de linkerkant. En waarom Kerk de tweede helft plus de verlenging nog speelde. Werkelijk geen idee.
  By the way, ik ben net ontdooid na een hele koude avond in Eindhoven.

 4. Nog ff over Zoet maar die probeerde het nog spannend te maken met zijn uittrap waarbij hij zich bijna door de tegenstander liet verrassen. Zou haast zeggen geef jensen aub weer een rugnummer

Comments are closed.