Jong Utrecht pakt drie punten tegen Roda JC

De uitwedstrijd tegen Roda JC werd eerder in het seizoen overtuigend gewonnen met 1-3, dus veel supporters keken vanavond uit naar een leuke wedstrijd op Zoudenbalch. De uitslag doet wellicht anders vermoeden, maar het kwaliteitsverschil was duidelijk aanwezig.
 
Jong Utrecht begint zeer goed aan de wedstrijd, de eerste 5 minuten is Roda amper over de middellijn te zien. Kansen zijn er ook zeker in het begin. Het vizier staat echter niet al te scherp, een euvel wat later in de wedstrijd nog terug komt. Roda zet er ook totaal niets tegenover, het is één groot foutenfestijn aan Limburgse zijde. en de bezoekers mogen totaal geen aanspraak maken op een doelpunt. Toch heb je dan die oude voetbalwet: als je zelf niet scoort, dan krijg je een doelpunt tegen. En ja hoor: in de 36e minuut krijgen de Limburgers een vrije trap, die zeer fraai in het doel verlengd wordt. De debuterende Joey Houweling kan de bal alleen maar nakijken.
 
De tweede helft is zeker in het begin veel gelijkwaardiger, met kansen van beide zijden. Na 55 minuten een gelukje als de Domstedelingen een strafschop krijgen. Een koud kunstje voor Super Jonas: de Duitse spits zet Jong Utrecht weer naast de bezoekers.
 
Daarna is Jong Utrecht los, maar het duurt nog tot de 74e minuut tot invaller Jeredy Hilterman de thuisploeg verdiend op voorsprong zet. Aan de andere kant blijkt weer hoe goed de keepers van FC Utrecht zijn: Joey Houweling houdt de ploeg bij de spaarzame kansen van de bezoekers op de been. De grootste kans is nog van diezelfde Hilterman, die vrij voor de keeper recht op de doelman kopt. Er is ook nog een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt, maar de overwinning komt niet meer in gevaar.
 
Vrijdag de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden, helaas tegelijkertijd met Ado Den Haag-thuis voor het eerste.
 
Jong FC Utrecht – Roda JC Kerkrade 2-1 (0-1)
36. Romario Rösch 0-1
55. Jonas Arweiler (strafschop) 1-1
74. Jeredy Hilterman 2-1
 
Gele kaarten: Sylian Mokono, Davy van den Berg, Denso Kasius, Jeredy Hilterman (Jong FC Utrecht), Antonio Cotán, Daryl Werker (Roda JC Kerkrade).
 
Toeschouwers: 439.
 
Scheidsrechter: Alex Bos.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Joey Houweling; Sylian Mokono (82. Denso Kasius), Mark Pabai, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Rida El Barjiji, Davy van den Berg, Odysseus Velanas; Eros Maddy (80. Mohamed Mallahi), Jonas Arweiler (60. Jeredy Hilterman), Hicham Acheffay.
 
Opstelling Roda JC Kerkrade:
Tom Muyters; Timothy Durwael, Daryl Werker, Niels Verburgh (77. Yann Aurel Bisseck), Maxime Gunst; Robert Klaasen, Romario Rösch (78. Ivan Prtajin), Antonio Cotán; Jordy Croux (87. Fadel Gobitaka), Ike Ugbo, Roland Alberg.

2 thoughts on “Jong Utrecht pakt drie punten tegen Roda JC

Comments are closed.