Janssen lang uitgeschakeld, hoe verder?

Willem Janssen heeft aan het bekerduel tegen FC Eindhoven een zware knieblessure overgehouden. John van den Brom wordt over de blessure van de aanvoerder op VI als volgt geciteerd: ‘Het is nog niet helemaal duidelijk, je moet altijd voorzichtig zijn, maar feit is wel dat hij tot het einde van het seizoen is uitgeschakeld’.

De vraag is: hoe nu verder? Mark van der Maarel kan als noodverband centraal in de verdediging spelen, maar maakte voor de winterstop vooral zijn minuten als linksback. En Jong FC Utrecht-verdediger Tommy St. jago zat dit seizoen al meerdere keren op de bank, en maakte beide trainingskampen met de A-selectie mee. Tot een debuut in een officiële wedstrijd is het nog niet gekomen. En de vraag is of John van den Brom hem op deze cruciale positie zo maar voor de leeuwen wil gooien.

FC Utrecht heeft op dit moment nog twee centrale verdedigers verhuurd: Dario Dumic (komt uit voor SV Darmstadt 98) en Emil Bergström (komt uit voor FC Basel). Toch blijkt uit het artikel op VI dat FC Utrecht overweegt om een vervanger voor Janssen elders te gaan halen. Daarvoor komt de wedstrijd tegen ADO Den Haag natuurlijk te vroeg, maar de transfermarkt is tot en met 31 januari open.

Waarom vallen Dumic en Bergström mogelijk toch af? Voor eerstgenoemde geldt dat hij al aan zijn tweede verhuurperiode bezig is. En tijdens het verhuur van Dario Dumic kwamen de centrale verdedigers Timo Letschert, Emil Bergström en Justin Hoogma binnen. Dumic lijkt er daarom bij FC Utrecht niet goed op te staan.

Emil Bergström vertrok na twee Europese en twee eredivisieduels naar FC Basel. Na de komst van de linksbenige centrale verdediger Justin Hoogma kreeg Hoogma de voorkeur naast de rechtsbenige Emil Bergström. En dat leidde de verhuur van laatstgenoemde is. Opvallend is wel dat Bergström bij FC Basel ook geen onbetwiste basisspeler is. Volgens de website www.transfermarkt.nl kwam hij tot nu toe zeven keer in actie voor FC Basel op een totaal van 26 duels. In zes van de zeven duels die hij speelde, maakte hij wel de volle 90 minuten vol, één keer werd hij na 75 minuten gewisseld.
Prestatieconclusies kunnen uiteraard niet aan deze cijfers worden verbonden. Maar het is wel opvallend dat Emile Bergström slechts één keer afwezig was vanwege ziekte. In de resterende 18 duels was hij bankzitter, en daarmee lijkt zijn verhuur vooral een verhuizing van de bank van FC Utrecht naar de bank van FC Basel.

One thought on “Janssen lang uitgeschakeld, hoe verder?

Comments are closed.