Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht

Het slechte humeur was de afgelopen week in alle interviews met spelers, trainer en technisch directeur een terugkerend thema. Het verlies van een apathisch ogend FC Utrecht tegen hekkensluiter RKC Waalwijk liet duidelijk sporen na. En daar waar in het verleden wel eens de houding ‘kan gebeuren’ leek te overheersen, was nu in ieder geval duidelijk dat deze nederlaag als onacceptabel werd beschouwd.

John van den Brom kondigde ook maatregelen aan. De vraag welke hij wil doorvoeren, is alleen niet te beantwoorden. De trainer zelf wilde er niets over loslaten, en trainde ook een keer besloten. Daarom is het gissen naar de wijzigingen in de basiself, en is het onduidelijk of er tactisch anders gespeeld gaat worden. Wel werden de namen van Kerk, Klaiber en Bahebeck genoemd als spelers die wel eens naar de bank kunnen verhuizen. Gezien de goede tweede helft van Vaclav Cerny tijdens Jong FC Utrecht – Almere City FC lijkt de Tsjech weer eens op een basisplaats in het eerste af te stevenen. We nemen deze vier namen in ieder geval als basis voor de wijzigingen mee. En hopen op een middenveld van vier omdat daarmee eerder dit seizoen wel redelijk is gepresteerd.

Los van deze perikelen gaat FC Utrecht sowieso een lastige middag tegemoet. Tegenstander FC Groningen lijkt dit seizoen zijn draai te hebben gevonden. En heeft na een onverwachte uitnederlaag tegen Fortuna Sittard vorig weekeinde ook iets recht te zetten. De messen zullen geslepen zijn. Daarnaast is het voor beide teams ook een belangrijke wedstrijd met het oog op de ranglijst. Als FC Utrecht verliest, dan zakt het mogelijk af naar plek 10, bij winst is plek 5 weer mogelijk. FC Groningen heeft op dit moment twee punten minder, en kan zelfs afzakken naar plek 11.

Het duel staat onder leiding van Kevin Blom. Hij wordt geassisteerd door Johan Balder en Dave Goossens. Alex Bos is vierde official, en Clay Ruperti is de VAR van dienst. De aftrap van het duel is om 14:30 uur, en wij verwachten de volgende opstelling:

Paes
Troupée – Janssen – Hoogma – Van der Maarel
Van Overmeen
Ramselaar – Maher – Gustafson
Cerny – Van de Streek