Spitsenperikelen bij FC Utrecht

Tijdens de afgelopen drie eredivisiduels wist FC Utrecht geen enkele maal te scoren. Het is geen zekerheid dat dit aan de spitsenperikelen bij FC Utrecht ligt, want in de eerste 12 eredivisieduels (en het KNVB-bekertoernooi) wist FC Utrecht dit seizoen wel te scoren. Wat speelt er?

Simon Makienok
De boomlange Deen kent tot nu toe weinig geluk bij FC Utrecht. Zijn volledige blessurehistorie mag bekend worden verondersteld. Tegen Excelsior ’31 (KNVB-beker) maakte hij zijn rentree en wist hij te scoren. In het eredivisieduel daarna tegen Fortuna Sittard maakte hij als invaller ook een goal. Daarna viel Makienok nog twee keer in.

In het huidige lopende seizoen kwam Makienok tot nu toe 77 minuten in actie in vier duels. In het gehele seizoen 2018 / 2019 kwam hij in totaal tot 83 speelminuten in drie duels. Makienok speelde voor het laatst de volledige 90 minuten in een officiële wedstrijd op 20 juli 2017. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij op dit moment al in staat is om een zwaardere rol dan pinchhitter te vervullen.

Jean-Christophe Bahebeck
De Fransman heeft een reputatie blessuregevoelig te zijn. Hij kwam dit seizoen in 9 van de 16 officiële duels in actie. Hij maakte daarin 310 minuten (gemiddeld 34,5 minuut per duel) en scoorde twee keer. Tegen AZ en tegen RKC Waalwijk startte Bahebeck in de basis, maar werd in beide duels voortijdig gewisseld.

Nick Venema
Maandagavond scoorde Nick Venema tijdens Jong FC Utrecht – Almere City FC de 3-1. Dat zou op zich niets bijzonders hoeven te zijn, maar Venema deed dit als invaller voor Almere City FC. Zijn verhuur lijkt tot nu toe geen doorslaggevend succes: hij kwam in 13 duels tot 649 speelminuten (gemiddeld 50 minuten per duel). Hij scoorde daarin slechts drie keer, en is geen zekerheid in de basis.

Venema gaf na afloop van het duel aan dat hij zich afvraagt of een langer verblijf bij Almere hem gaat helpen. Bij een mogelijke terugkeer naar FC Utrecht gaat hij in Jong FC Utrecht te maken krijgen met Jonas Arweiler. En in het eerste elftal heeft hij na Dick Advocaat ook John van den Brom nog niet kunnen overtuigen. Verhuur aan een andere club kan lastig worden aangezien Venema dit seizoen al drie officiële duels in de eredivisie uit.

Adrián Dalmau Vaquer
De Spanjaard kwam na een conflict tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een trainingsachterstand bij FC Utrecht. Daardoor debuteerde Dalmau pas op 25 augustus als invaller tegen VVV Venlo. Hij scoorde direct. In totaal kwam hij in vier duels in actie (voor het laatst op 22 september in Heerenveen). Dalmau wist tot nu toe voor FC Utrecht drie maal te scoren, en zat voor het laatst bij de wedstrijdselectie (zonder speelminuten te maken) op 19 oktober tegen PSV.

Vandaag kwam John van den Brom in VI met de mededeling dat hij Dalmau voor de winterstop niet meer in actie komt:  ‘Adrián kwam niet helemaal fit binnen’. ‘Dat kan gebeuren bij dit soort transfers, je moet ook accepteren dat het wat langer duurt dan normaal. Maar inmiddels is het december, dat hadden wij ook niet verwacht.’

Over de aard van de blessure van Dalmau is niets bekend gemaakt.

Noot: de cijfers inzake de speelminuten zijn afkomstig van transfermarkt.nl

4 thoughts on “Spitsenperikelen bij FC Utrecht

  1. Soms krijgen spelers een boete voor onprofessioneel gedrag. Misschien een idee om dat ook met Dalmau te doen, die verre van fit bij FC Utrecht binnen is gekomen. Onbegrijpelijk dat mensen die van hun hobby een goedbetaalde job hebben kunnen maken niet eens de discipline op kunnen brengen om zelf fit te blijven/worden. Echt belachelijk!

    • Ik denk dat FC Utrecht zichzelf inzake Dalmau een spiegel voor dient te houden. Waarom is hij op deze manier gehaald? En wat is het risico op herhaling van het akkefietje dat hij bij Heracles had?

  2. Zuidam had hem in deze conditie nooit een contract moeten geven. Eerst fit en kom dan maar terug. Daarnaast zet dessers diezelfde zuidam natuurlijk voor paal geduld is een schone zaak

Comments are closed.