post

FC Groningen – FC Utrecht 0-1 (0-0)

In een zwaarbevochten wedstrijd tegen FC Groningen weet FC Utrecht vandaag (zondag) aan het langste eind te trekken. Door een doelpunt van Bart Ramselaar, tien minuten voor tijd, nemen de Domstedelingen de drie punten mee naar huis.

Nog tien minuten te gaan bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen. De tussenstand op dat moment? Nog steeds 0-0. Gejuicht is er nog niet in Groningen, maar daar komt verandering in op het moment dat Gyrano Kerk besluit om zijn directe tegenstander Ajdin Hrustić te passeren. De pijlsnelle aanvaller behoudt vervolgens ook nog het overzicht en ziet de ingevallen Bart Ramselaar aankomen sprinten. De middenvelder van FC Utrecht prikt de bal bij de eerste paal binnen en zorgt daarmee ook gelijk voor de eindstand: 0-1!

Spaarzame kansen
En dat doelpunt van Ramselaar is van een heel groot belang. Zoveel mogelijkheden krijgt FC Utrecht vandaag niet om de score te openen. De grootste kans krijgen de Domstedelingen in de openingsfase van de wedstrijd. Sean Klaiber geeft dan mooie keurige steekpass op Simon Gustafson. De Zweed loopt één-op-één richting Sergio Padt, maar de doelman weet de inzet van Gustafson te keren. Ook de schoten van Adam Maher, Gyrano Kerk en Václav Černý weten het net niet te doen bollen.

Paes
Doelman Maarten Paes speelt vandaag een belangrijke rol in de overwinning op FC Groningen. De goalie van FC Utrecht zorgt met een aantal prachtige reddingen ervoor dat hij zijn doel schoon houdt. Vooral bij de poging van Deyovaisio Zeefuik kijken de mensen in het Hitachi Capital Mobility Stadion met verbazing hoe Paes het schot nog weet te keren. De poging van Zeefuik wordt namelijk van richting veranderd, maar de doelman zorgt met een katachtige redding ervoor dat de Groningers vandaag niet tot scoren komen.

Directe concurrenten
Voor FC Utrecht staat deze week in het teken van belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten. Vandaag nam de ploeg van trainer/coach John van den Brom het op tegen FC Groningen, volgende week zondag komen de Domstedelingen wederom in actie tegen een belangrijke tegenstander: Heracles Almelo. De Almeloërs staan momenteel achtste in de Eredivisie en spelen vanmiddag een duel met Sparta Rotterdam.

FC Groningen – FC Utrecht 0-1 (0-0)
81. Bart Ramselaar 0-1

Gele kaarten: Ajdin Hrustić (FC Groningen), Azor Matusiwa (FC Groningen), Joris van Overeem (FC Utrecht)

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 18.741

Scheidsrechter: Kevin Blom

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Deyovaisio Zeefuik, Samir Memišević, Ko Itakura, Django Warmerdam; Ajdin Hrustić, Azor Matusiwa, Ahmed El Messaoudi (46. Gabriel Gudmundsson), Ramon Pascal Lundqvist (80. Mo El Hankouri); Joel Asoro, Kaj Sierhuis (70. Charlison Benschop)

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Joris van Overeem, Adam Maher, Sander van de Streek (78. Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson; Václav Černý (69. Bart Ramselaar), Gyrano Kerk (88. Giovanni Troupée)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

6 thoughts on “FC Groningen – FC Utrecht 0-1 (0-0)

 1. Zit je toch te wachten op de opstelling om te zien welke koppen er zullen rollen is er eigenlijk niets bijzonders aan de hand , hoewel het natuurlijk vreemd is dat Ramselaar niet begon terwijl hij vorige week helemaal niet speelde. voor de rest was Cherney ook niet echt een verrassing, dus wel een grote mond van de trainer maar weinig lef. Het enige verschil wat de wedstrijd betreft met vorige week was de winst, want voetballend was het matig. Daarnaast wordt het niet spelen van het spitsen trio natuurlijk een lachertje. Mahienkok gaat zijn oude niveau na zijn blesure nooit meer halen, van bahabeck hadden ze beter naar zijn medische dossier moeten kijken en een speler die niet wedstrijdfit is toch een contract aanbieden is een flater van de eerste orde. Niet wedstrijdfit zijn geeft al aan dat Dalmau niet goed met zijn vak bezig is geweest en weinig verantwoordelijkst gevoel kent. De trainer zou ik meegeven om een volgende keer na wat verlieswedstlrijden eerst na te denken voor hij iets gaat zeggen over koppen rollen e.d. Nu lijkt het alleen maar grootspraak

 2. Als ik trouwens het intervieuw van de trainer na afloop hoor op RTVUtrecht heeft hij toch echt een andere wedstrijd gezien dan het merendeel van de supporters. Want het woord uitstekend gebruiken voor m.n. de 1 e helft is natuurlijk klink klare onzin en Ramselaar verdient beter

 3. Ik heb de hele wedstrijd gezien doordat ik in Groningen was. Maar thuis was me dat niet gelukt. Twee zaken verraste me:
  – Alleen Van der Maarel en Cerny als nieuwe spelers in de basis.
  – Van den Brom die na afloop aangaf tevreden te zijn over het spel. Bedoelde hij dat echt over dat gebrei??

  Maar goed, de punten vergoeden nu alles…

  • Ik heb het een half uur volgehouden, daarna ben ik overgeschakeld op Netflix. De overwinning is mooi, het vertoonde spel nog steeds niet. Jammer en ook raar met een selectie die toch aardig wat goede spelers in zich heeft. Het ontbreken van een echte spits heeft denk ik ook gevolgen voor de kwaliteit van het vertoonde spel.

Comments are closed.