Jong FC Utrecht verslaat Almere City

Een paar wedstrijden zonder overwinning, de vaste supporter van Jong FC Utrecht was het niet meer gewend. Maar: vanavond werd Almere City met 3-1 aan de kant gezet op Zoudenbalch.
 
Voor de wedstrijd leek het niet zo’n geweldige avond te worden: de opstelling was door elkaar geschud om spelers van het eerste elftal te laten spelen. Zo speelden Issah Abass, Vaclav Cerny en Giovanni Troupée mee met het beloftenelftal. Ik was de vorige keer zeer kritisch op deze laatste speler, maar vandaag moet ik ook mijn eerlijke mening geven. Spelers van het eerste zijn uitgesloten van deelname aan de Jong Utrecht Speler van de Week-verkiezing, maar ‘Gio’ had wat mij betreft in de top-3 mogen staan.
 
Dan maar beginnen met de wedstrijd. Jong Utrecht begint goed en heeft Almere redelijk onder controle. Als na 9 minuten Cerny een goede pass prima afmaakt, staat de thuisploeg op voorsprong. Er zijn in de rest van de eerste helft zeker nog wel kansen, maar het grote probleem vandaag lijkt het geven van passes te zijn: ze komen geregeld in een soort niemandsland terecht. Zonde, want er zat zeker meer in.
 
Dan maar meteen door naar de tweede helft. Die begint niet goed voor de Domstedelingen. Almere lijkt als herboren uit de kleedkamer gekomen te zijn en zijn zeker in de eerste 15 minuten heer en meester op het veld. Dan mag je blij zijn dat de verdediging als een huis staat, anders was dit heel anders afgelopen.
 
Gelukkig gaat de storm een beetje liggen en maakt Abass de 2-0, na een geweldige samenwerking met Jonas Arweiler. Op de één of andere manier lijkt Cerny hierna bevrijd van de last op z’n schouders en lijkt hij weer op de speler van Jong Ajax: hij gaat andere spelers voorbij, geeft goede voorzetten en speelt gewoon prima. Zijn avond wordt bekroond door de voorzet die hij aan Ody Velanas geeft: 3-0 na 89′ minuten.
 
Alle doelpunten van vanavond komen van Utrechtspelers, ondanks de tegengoal. Die wordt nog in de 93e minuut gescoord door een oude bekende, terug op het zo bekende veld: wie anders dan Nick Venema scoort de enige goal voor de bezoekers.
 
Vrijdag de volgende wedstrijd: in Maastricht wordt om 20:00u de strijd aangegaan met MVV.
 
Jong FC Utrecht – Almere City FC 3-1 (1-0)
 
8. Václav Černý 1-0
67. Issah Abass 2-0
88. Odysseus Velanas 3-0
90+3. Nick Venema 3-1
 
Gele kaart: Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht) Bart Meijers (Almere City FC)
 
Toeschouwers: 574
 
Scheidsrechter: Robin Hensgens.
 
Opstelling Jong FC Utrecht: Fabian De Keijzer; Giovanni Troupee, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi (78. Junior van der Velden), Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Justin Lonwijk (89. Rida El Barjiji), Odysseus Velanas; Václav Černý, Jonas Arweiler (78. Jeredy Hilterman), Issah Abass
 
Opstelling Almere City FC: Joshua Smits; Faris Hammouti, Bart Meijers, Damon Mirani, Delvechio Blackson; Anass Bensabouh, Shayon Harrison, Loen (82. Mees Kaandorp); James Efmorfidis (61. Nick Venema), Thomas Verheydt (68. Niek Vossebelt), Torino Hunte