FC Utrecht – RKC Waalwijk 0-1 (0-0)

FC Utrecht heeft zich vanmiddag (zondag) laten verrassen door RKC Waalwijk. De Domstedelingen konden niet voorkomen dat de drie punten werden meegenomen door de Brabantse hekkensluiter: 0-1.

De bal zo halverwege de helft van FC Utrecht, middenvelder Clint Leemans die de situatie inschat. De door RKC Waalwijk gehuurde voetballer van PEC Zwolle krult het speeltuig voor het doel en daar torent Melle Meulensteen boven alle Utrechters uit. De verdediger, uit de opleiding van Manchester United, kopt raak: 0-1. De tweede helft is dan halverwege en FC Utrecht weet dat het uit een ander vaatje moet tappen in het laatste kwart van de partij om aan het duel met de hekkensluiter geen averij over te houden.

Waalwijkers blijven overeind
Drie aanvallend ingestelde spelers worden gebracht voor het laatste kwart van de match: Václav Černý (voor Jean-Christophe Bahebeck), Simon Makienok (voor Joris van Overeem) en Patrick Joosten, als vervanger van Gyrano Kerk. Maar ook met die drie verse krachten lukt het de Utrechters niet het RKC Waalwijk écht moeilijk te maken. Jawel, kansjes komen er. Maar de Brabanders blijven relatief eenvoudig overeind. Doelman Etienne Vaessen moet enkele keren handelend optreden, maar wordt amper tot een uiterste krachtinspanning gedwongen.

Schoten volop
In de eerste helft wordt FC Utrecht met regelmaat gevaarlijk via de over de linkerflank opkomende Leon Guwara. De linksback kiest afwisselend voor schoten en voorzetten, maar in de eindfase valt de bal telkens net niet goed voor de rood-witten. In aanvallend opzicht produceert FC Utrecht in de eerste helft schoten via Guwara (over), Van Overeem (over), Adam Maher (over) en andermaal Maher (naast). Na de break zijn er ook schietkansen voor onder anderen Guwara, Bahebeck, Maher, Makienok, Sander van de Streek, Sean Klaiber, Joosten en een kopkans voor Justin Hoogma; maar de scherpte, wat venijn en een portie fortuin ontbreken in de afronding.

Volgende partij: FC Groningen-uit
Voor FC Utrecht is het nu zaak de rug te rechten in aanloop naar de wedstrijd van zondag. Dan gaat de ploeg van trainer/coach John van den Brom op bezoek bij FC Groningen. De kaartverkoop voor die partij is in volle gang. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zondag 22 december. Die dag komt Feyenoord op bezoek in Stadion Galgenwaard en ook voor die match zijn tickets reeds verkrijgbaar.

FC Utrecht – RKC Waalwijk 0-1 (0-0)
69. Melle Meulensteen 0-1

Gele kaarten: Simon Gustafson, Sean Klaiber, Justin Hoogma (FC Utrecht), Sylla Sow (RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 18.103.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher, Joris van Overeem (73. Simon Makienok), Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (77. Patrick Joosten), Jean-Christophe Bahebeck (66. Václav Černý).

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Hannes Delcroix, Saïd Bakari; Daan Rienstra (88. Ingo van Weert), Stijn Spierings, Clint Leemans; Darren Maatsen (67. Anas Tahiri), Dylan Vente (81. Mario Bilate), Sylla Sow

Bron: fcutrecht.nl

9 thoughts on “FC Utrecht – RKC Waalwijk 0-1 (0-0)

 1. Heb zeker niet de hoogste trainers diplomaas maar tegen RKC hoeft dat ook niet. Dergelijke ploegen moet je vanaf minuut 1 vastzetten op eigen helft, dat is de enige opdracht,maar Utrecht liet ze lekker aan de bal komen en deed eigenlijk niets. Hoor net vd brom zeggen dat niemand zijn plaats meer zeker is, grootspraak om je eigen falen te bedekken, want hij traint iedere dag met ze en maakt de opstelling. Klaiber vindt dat de groep zich moet afsluiten voor negativisme van buitenaf. Wat een gelul, typisch een speler zonder enige zelfkritiek en die schijt heeft aan de supporters die volkomen terecht de ploeg op een fluitconcert trakteerde. Een Kerk met zo n gebrekkige techniek dat hij meerdere malen struikelt over de bal. Cherny een speler zonder enig vertrouwen. Maher die omdat zijn medespelers weinig tot niet bewogen kilometers moet lopen met de bal. Kneusjes gekocht in persoon van Bahebeck en Dalmau om er maar 2 te noemen.de beste verdediger weg gedaan, om over Dessrs maar te zwijgen. Spelers zijn zich veel te weinig bewust van het feit dat ze een geweldig beroep hebben waar ze meer dan voldoende voor worden betaald.
  Velen zullen het weer een negatieve reactie vinden, maar noem mij eens iets positiefs over vanmiddag en het is zeker niet de eerste keer. De laatste 2 wedstrijden kon men zich nog verschuilen achter de tegenstanders Ajax en AZ, maar nu geldt dat excuus niet. Denk dat het moelijk genoeg wordt om bij de winterstop in het linker rijtje te staan gelet op de komende tegenstanders. Het is nu aan de trainer en spelers om te laten zien dat zij beter kunnen. Het is hopen dat het kwartje valt.
  Hoop dat v. Seumeren van de week een keer de kleedkamer binnen stapt om de heren eens te vertellen wat hij er van vindt.

 2. Het was hemeltergend slecht. Geen bezieling, fantasieloos en dat allemaal in een tempo dat ik ook nog wel mee had kunnen doen. Waarom zo plichtmatig? Waarom zo sloom? Begrijp sowieso niet waarom Klaiber en Gustafson in de basis staan. Helemaal niet als je weet dat Troupee en Ramselaar op de bank zitten. Er moet echt een knop om bij de spelers want FC Groningen (2x), Heracles en Feyenoord zijn de volgende tegenstanders. Vrees het ergste voor zondag als ik in de Euroborg zit…

 3. Bij Heracles zal in ieder geval 1 speler willen laten zien hoe Zuidam er naast heeft gezeten, 11 doelpunten inmiddels. Een miskleun van de eerste orde en een afgang voor de technisch directeur. daarnaast het laten gaan van je beste verdediger die evenals Dessers geen echte kans heeft gehad. Cherney die nog geen strandbal weet te raken. Brekebeentje bahabeck gecontracteerd. Geen emotie, strijd,beleving, tempo bal op het dak 5. ik hou er mee op voor dit jaar. Moedig Robinho om naar Groningen af te reizen. Gok op maximaal 3 punten uit de 3 wedstrijden. Maar de trainer gaat maatregelen treffen, maar zou eerst maar eens de hand in eigen boezem steken en in de spiegel kijken.

 4. Tenenkrommend slecht, geen beweging, geen snelheid en dus waardeloos veldspel. En maar blijven combineren, zo de trechter in. Wat zal Grim een plezier langs de lijn hebben gehad.

  Het gekke is: vrijdag was ik op de training. Er werd vooral veel getraind op omschakelen en snel doelgericht spelen. Dat zag er aantrekkelijk uit. Alleen zag ik zondag volgens mij ineens allemaal andere spelers…

 5. Over Dessers kunnen we twisten, in zijn periode bij Utrecht was hij helaas erg lang geblesseerd en de keren dat hij speelde maakte hij nu niet bepaald een overtuigende indruk. Mooi voor hem dat het nu bij Heracles zo goed loopt, maar bij Utrecht heeft hij dit niveau helaas niet vaak laten zien. Waarom Bergström weg moest is mij een raadsel, Hoogma is zeker niet beter. Verder vraag ik mij af of Troupee geen kans verdient, want Klaiber worstelt met zichzelf en dat heeft zijn weerslag op zijn spel. Bahebeck is een drama in de spits. Dalmau heeft bewezen een scorende spits te zijn in de wedstrijden dat hij meedeed, maar waarom het zolang duurt eer hij weer fit is is mij een raadsel. Makienok kan de komende wedstrijden wellicht in de basis starten, want Bahebeck is wel klaar nu. Al met al veel werk voor de trainer, hij valt niet te benijden. De spelers maakten er gisteren een potje van, hoewel 0-0 een normalere uitslag was geweest.

  • Los van de capaciteiten van Makienok, na een dergelijk lange en zware periode met blessures duurt het in regel een behoorlijke tijd voor een speler sowieso een half duel kan spelen. En Bahebeck moet of als echte nummer 9 worden gebruikt of niet spelen. Want een mannetje uitspelen….

   Bergström was, net als Janssen, rechtsbenig. Brom wilde daar per sé een linksbenige centrale verdediger hebben. En hij koos als rechtspoot voor Janssen boven Bergström omdat Janssen voetballend meer brengt. Je kunt er wat van vinden, maar dat was de uitleg.

 6. Hallo thuisfluiter, Makienok in de basis kom op zeg, een speler met een bijzonder gebrekkige techniek, geen snelheid, die eigenlijk niet op dit niveau thuis hoort. Bij een spits gaat het om vertrouwen en dat heeft Dessers nooit gekregen, zoals al eerder gezegd een miskleun van de eerste orde om deze jongen evenals Bergstrom weg te doen. De trainer is er nog steeds niet in geslaagd om de spelers op de juiste plaats te zetten er een team van te maken. Iets wat hij zich moet aantrekken en wat het niet te benijden betreft thuisfluiter, hij wordt daar vorstelijk voor betaald, dus niet zeuren aub. Gisteren was gewoon een blamage en spelers die niet tegen kritiek kunnen, Klaiber bv., moeten maar een poosje op de bank gaan zitten. Dat het elftal schreeuwt om een speler als vd. Maarel zegt genoeg. Wil wel eens zien wat voor wijzigingen er allemaal plaats gaan vinden, denk dat het wel los zal lopen, als het er op aankomt zijn die trainers niet zo flink als ze doen voorkomen. Ga er toch vanuit dat de trainer de beste 11 opstelt, dus wat er op de bank zit, zit er niet voor niks. Hoop echt dat v. Seumeren van de week even langs komt. Wat moet die man teleurgesteld zijn in de spelers. Misschien kenmerkend voor gisteren de foto in het AD 5 spelers van Utrecht zijn niet in staat om 1 speler van RKC van een doelpunt af te houden, hoe bedoel je organisatie achterin.

 7. Beste Arnold, voor een verdediger geldt dat hij in erste instantie goed moet kunnen verdedigen en dat kan Bergstrom beter dan Janssen en ook beter dan Hoogma. Voor het voetballende deel zijn andere spelers voorradig. Al dat interessante geklets over meevoetballende verdedigers, daar zijn ze niet voor bal afpakken, tegenstander uitschakelen en bal bij een voetballende speler inleveren.
  Om nog even een goede investering te doen en Zuidam te helpen, BRIAN LINSSENS komt vrij.

Comments are closed.