Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC Waalwijk

Tegen AZ bleek maar weer dat types als Lukas Görtler en Emil Bergström node gemist worden bij FC Utrecht. Strijders die tot het uiterste gaan en ook weten wat nodig is als het voetballend niet lukt. Daarom is het ook jammer dat tegen RKC Waalwijk Mark van der Maarel ontbreekt. De enige speler die afgelopen week liet zien geen ontzag te hebben voor de tegenstander en uit een ander vaatje tapte om het voetballende overwicht tegen te gaan. De verdediger ontbreekt wegens een blessure. Zijn plaats zal ongetwijfeld ingenomen gaan worden door Guwara.

Nog steeds geen Dalmau. Heel langzaam dringt ook hier zich de vraag af of de vertrekkende speler niet beter had kunnen blijven. Dessers laat bij Heracles zien ook te kunnen scoren indien hij tijd en vertrouwen krijgt. Maar goed, ook Dalmau heeft al laten zien te kunnen scoren. Het zou alleen wel fijn zijn als hij fit is om dat weer te bewijzen. Verder lijken er geen personele problemen te zijn bij FC Utrecht. En met deze selectie zal het toch moeten lukken om na twee nederlagen de drie punten in de Galgenwaard te houden.

De voortekenen wijzen erop dat Van den Brom weer kiest voor Bahebeck in de spits. De Fransman moet dan samen met Kerk en Van de Streek voor de doelpunten gaan zorgen. Het osptellen van de spits zal waarschijnlijk weer ten koste gaan van Bart Ramselaar. Want Gustafson en Maher lijken de voorkeur te hebben bij de coach. Hoewel RKC Waalwijk onderaan staat in de eredivisie is het geen ploeg om te onderschatten. Met een positieve spelopvatting wordt gepoogd om dit seizoen als promovendus te overleven. Dat dat nog een heel lastige klus gaat worden, staat buiten kijf. Voor FC Utrecht geldt dat de drie punten nodig zijn om de achtervolgende ploegen van zich af te houden. Willem II en Heerenveen zijn inmiddels al gestegen tot boven onze ploeg en Groningen en Heracles kunnen dat vanavond ook nog bereiken.

Dus winst is noodzakelijk en zou gezien de kwaliteit van de selectie een must moeten zijn. Maar het blijft voetbal en de VAR heeft soms vreemde kostgangers. Scheidsrechter is morgen Van Eijk. De wedstrijd in de Galgenwaard begint zowaar om 14.30 uur. De kassa’s zijn vanaf 12.30 uur geopend. Volgende week zondag speelt FC Utrecht de lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Paes
Klaiber – Janssen – Hoogma – Guwara
Van Overeem – Maher – Gustafson
Kerk – Bahebeck – Van de Streek

2 thoughts on “Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC Waalwijk

  1. Zie iedereen er alweer vanuit gaan dat de 3 punten tegen RKC binnen zijn, nou in mijn ogen verre van dat. Kijk maar eens hoeveel moeite bv. Ajax met ze heeft gehad en bijzonder goed weg kwam.
    Toch nog even wat over het technische kader. Dessers laat toch even zien dat Zuidam hem wel erg makkelijk van de hand heeft gedaan. Had hem het vertrouwen gegeven en wat meer geduld gehad met deze scorende spits. Kwestie Dalmau is natuurljk een lachertje, eerst de bijzonder blessure gevoelige Bahebeck kopen en nu Dalmau van hetzelfde laken en pak. had deze spelers per gespeelde wedstrijd gaan betalen. Hopelijk heeft Bahebeck vannacht geen griepje opgelopen want hij schijnt in de basis te staan. Dat vd. Maarel zo belangrijk is voor Utrecht zegt genoeg over de rest. Vanmiddag is een uitgelezen mogelijkheid en tegenstander om het met z n allen te laten zien. excuses bij puntverlies zijn er niet. Succes

Comments are closed.