Jong FC Utrecht pakt verdiend punt in Nijmegen

De jonge Domstedelingen doen het dit jaar goed tegen titelkandidaten. NAC werd op 0-0 gehouden, De Graafschap op 2-2 en vanavond was het niet anders bij het Nijmeegse NEC: 0-0 stond na 90 minuten op het scorebord.
 
De eerste kans is nog wel voor de Nijmegen Eendracht Combinatie, maar het vizier van de aanvallers stond niet goed vandaag. De Utrechters staan ook prima te verdedigen, Eigenlijk is het de hele wedstrijd hetzelfde beeld: NEC probeert aan te vallen, maar worden vakkundig -en soms gelukkig- van scoren afgehouden. De Utrechtse ploeg krijgt zeker kansen, maar het zit niet mee.
 
Ondertussen had Jong Utrecht een strafschop moeten krijgen. Aan de andere kant had NEC zéker op 16 meter moeten staan. De scheidsrechter was zeker niet een thuisfluiter, liet ook lekker doorspelen.
 
In de allerlaatste minuut nog een zeer goede kans voor Jong FC Utrecht, maar als je eerlijk bent moet je zeggen dat het niet verdiend zou zijn (wél lekker!). Een punt uit tegen NEC, vooraf had ik ervoor getekend.
 
NEC Nijmegen – Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)
 
Gele kaarten: Davy van den Berg, Tommy st. Jago (Jong FC Utrecht)
 
Toeschouwers: 7159
 
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.
 
 
Opstelling NEC Nijmegen:
 
Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Josef Kvida, Bas Kuipers; Tom van de Looi (55. Anthony Musaba), Jellert van Landschoot, Mart Dijkstra; Jonathan Okita, Zian Flemming, Ole Romeny
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
 
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi (76. Junior van der Velden), Gabriel Culhaci; Mitchell van Rooijen, Davy van den Berg, Odysseus Velanas; Hicham Acheffay (76. Giovanni de La Vega), Jonas Arweiler (85. Jeredy Hilterman), Eros Maddy.