FC Utrecht – AZ 0-3 (0-2)

Het is FC Utrecht vanavond (zaterdag) niet gelukt de voetbalmuur die AZ heeft af te breken. In een sfeervol en bijzonder drukbezocht Stadion Galgenwaard verloren de Domstedelingen met 0-3 van de Alkmaarders. 

Kansen zijn er, absoluut. In de vorm van uitgespeelde aanvallen, schoten vanuit de zogeheten tweede lijn en standaardsituaties; hoekschoppen, vrije trappen. Maar in het duel met AZ lukt het FC Utrecht desalniettemin niet, of in elk geval niet zo vaak als de Domstedelingen zouden willen, om de dik 700 meegereisde supporters uit Alkmaar écht te laten billenknijpen.

Gebrek aan fortuin en scherpte
Zo wordt een kansrijke poging van Sander van de Streek geblokt, gaat een snoeihard schot van Sean Klaiber net naast, controleert Simon Gustafson een bal nét niet helemaal lekker na een splijtende pass van Mark van der Maarel, gaat een door Gyrano Kerk geschoten bal net naast, mist een omhaal van Jean-Christophe Bahebeck doel, komt Van der Maarel in kansrijke positie niet tot een goede doelpoging, missen afstandsschoten van Justin Hoogma, Gustafson en invaller Václav Černý de juiste richting en strandt een vrije trap van Adam Maher in de Alkmaarse muur. Aan mogelijkheden wat dat betreft dus geen gebrek. Aan een stukje fortuin en scherpte in de afrondende fase wél.

AZ uitermate effectief
En zo lukt het AZ om voor de negentiende keer dit jaar in de Eredivisie de nul te houden. Tel daarbij op dat de ploeg uit Noord-Holland in Utrecht in de tegenstoot uitermate effectief blijkt, en de uitslag heeft z’n verklaring. Het eerste doelpunt van de avond staat daar trouwens los van. Dat is een, zo mag je toch stellen, lucky goal. Vanuit een vrije trap schiet Teun Koopmeiners de bal tegen Kerk aan, waardoor de bal van richting verandert en buiten bereik van Maarten Paes tegen de touwen stuitert: 0-1.

Idrissi en Boadu maken verschil
Zeven minuten later, als er een half uur is gespeeld in een sfeervol en drukbezocht Stadion Galgenwaard, rondt Oussama Idrissi een dribbel af met een schot in de verre hoek: 0-2. Na de rust gaat FC Utrecht dan direct op jacht naar de aansluitingstreffer, maar moet het voor de derde keer incasseren. Stengs en Boadu snellen samen op de Utrechtse goal af en weten elkaar prima te vinden. Stengs legt breed, Boadu rondt af: 0-3.

Niet op de knieën
De 22.401 toeschouwers in Stadion Galgenwaard – zo veel mensen kwamen er de voorbije negen jaar nog nooit af op een onderling duel tussen de Utrechters en de Alkmaarders – zien daarna nog de nodige mogelijkheden voor FC Utrecht, maar zien ook hoe het de rood-witten niet lukt de minst gepasseerde ploeg van dit seizoen in de Eredivisie op de knieën te krijgen.

Volgende week: RKC Waalwijk-thuis
Op zondag 1 december is er weer Eredivisievoetbal in Stadion Galgenwaard. Die dag, aftrap om 14.30 uur, komt RKC Waalwijk op bezoek. Tickets voor het treffen met de Waalwijkers zijn verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en ONLINE. Er is vrije kaartverkoop voor de partij tegen de Brabanders.

FC Utrecht – AZ 0-3 (0-2)
24. Teun Koopmeiners 0-1
31. Oussama Idrissi 0-2
50. Myron Boadu 0-3

Gele kaarten: Gyrano Kerk (FC Utrecht), Dani de Wit, Pantelis Hatzidiakos (AZ).

Toeschouwers: 22.401.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber (75. Giovanni Troupée), Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Adam Maher, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Sander van de Streek (63. Václav Černý); Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck (68. Simon Makienok).

Opstelling AZ:
Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Teun Koopmeiners, Dani de Wit (57. Yukinari Sugawara); Calvin Stengs, Myron Boadu (86. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi (76. Thomas Ouwejan)

Bron: fcutrecht

6 thoughts on “FC Utrecht – AZ 0-3 (0-2)

  • Dalmau had geen blessurehistorie zoals bijvoorbeeld Bahebeck. Was alleen niet fit toen hij door FC Utrecht werd gehaald, en loopt daardoor nog steeds achter de feiten aan. Ik denk dat zowel speler (niet fit door zijn gedonder met Heracles, terwijl daar andere oplossingen waren) als de club (hem te blind gehaald) zich dit moeten aanrekenen.
   Begreep wel dat hij inmiddels weer bijna volledig meetraint. En ik hoop dat Van den Brom hem, als hij weer fit is, gewoon eens laat starten. De keren dat Dalmau inviel en scoorde was het al te laat.

 1. Na de 1 e ongelukkige goal was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Utrecht kwam, net zoals tegen Ajax gewoon te kort. Voetbaltechnisch, zoals balaanname, naar dezelfde kleur spelen was slecht verzorgd.
  Ook het voetballen zonder bal, eigenlijk het belangrijkste in het voetbal, was bij AZ veel beter en ze hebben spelers die de wedstrijd kunnen beslissen. Een aanvaller wisselen voor een aanvaller is vreemd of Bahebek moet weer een pijntje gevoeld hebben. Hoop niet dat dalmau een gevalletje Bahebek is.

 2. Voor wie serieus denkt dat FC Utrecht mee kan doen voor plek 3:
  – AZ is qua ontwikkeling verder (dat sprak Van den Brom eerder deze week terecht al uit)
  – AZ heeft beduidend meer individuele kwaliteit (vergelijk Maher met Koopmeiners als het gaat om het ‘hart’ van de ploeg)
  Wel een compliment aan Mark van der Maarel: hij maakte Stengs het leven meer dan zuur.

 3. Wat dalmau betreft Arnold heb je volstrekt gelijk. Sprake van een soort paniek reactie bij Utrecht. Je koopt geen speler die niet fit is, je zou zeggen dat Utrecht daarmee leergeld had betaald, maar niet dus

Comments are closed.