post

FC Utrecht – Fortuna Sittard 6-0 (3-0)

Een oppermachtig FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) Fortuna Sittard alle hoeken van Stadion Galgenwaard laten zien. De Utrechters verdeelden het halve dozijn doelpunten netjes over beide helften: 6-0.

Invallen en scoren. Simon Makienok doet het wéér. Nu in de thuispartij tegen Fortuna Sittard, waar hij zorgt voor de kers op de voetbaltaart. De boomlange Deen, na een lange revalidatie eindelijk terug in actie in de Eredivisie nadat hij afgelopen week in de TOTO KNVB Beker al z’n rentree op het veld maakt, brengt het publiek in Stadion Galgenwaard voor de zesde keer in vervoering: 6-0.

Kerk geeft het startschot
Een waar voetbalfeest is het deze zondagmiddag aan het Herculesplein in Utrecht. Van begin tot eind is het genieten. Het startschot daarvoor wordt al in speelminuut vier gegeven door Gyrano Kerk. De rechtsbuiten van de Utrechters duikt na een één-tweetje met Sean Klaiber vrij op voor Alexei Koselev en verrast de Moldavische international van Fortuna Sittard met een schot in de korte hoek. Buitenkant voet, raak: 1-0.

Kat en muis
Een half uur later is de wedstrijd gespeeld – zo voelt het in elk geval. Het staat dan in een sfeervol Stadion Galgenwaard al 3-0. Goal twee van de middag wordt gemaakt door Sander van de Streek (2-0) en doelpunt drie door Simon Gustafson, die vanaf de strafschopstip ijskoud is: 3-0. Na de rust herhalen beide spelers hun kunstje; Van de Streek zorgt voor de 4-0, Gustafson – vanaf elf meter – voor de 5-0. FC Utrecht – Fortuna Sittard; het is als kat en muis. De regen blijft stromen, de doelpunten blijven komen.

Zesde keer zes goals verschil
Winnen met zes doelpunten verschil; FC Utrecht doet het voor de zesde keer in de Eredivisie, sinds de club in 1970 werd opgericht. Het is voor het eerst dat de Domstedelingen met zes goals verschil winnen sinds een partij in november 2007 tegen Sparta Rotterdam (7-1).

Volgende afspraak: Ajax-uit
FC Utrecht gaat zondag, als nummer 4 van de Eredivisie, op bezoek bij Ajax. Het treffen met de koploper van de competitie begint in de Johan Cruijff ArenA om 12.15 uur. De kaartverkoop voor de awayday naar Amsterdam is in volle gang. Ook mee? Je kunt HIER meer informatie vinden over de kaartverkoop en een ticket op de kop tikken.

FC Utrecht – Fortuna Sittard 6-0 (3-0)
4. Gyrano Kerk 1-0
14. Sander van de Streek 2-0
32. Simon Gustafson (strafschop) 3-0
59. Sander van de Streek 4-0
70. Simon Gustafson (strafschop) 5-0
83. Simon Makienok 6-0

Gele kaarten: Jorrit Smeets, Branislav Ninaj (Fortuna Sittard).

Toeschouwers: 18.776.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Adam Maher (64. Urby Emanuelson), Joris van Overeem, Bart Ramselaar, Simon Gustafson; Sander van de Streek (80. Simon Makienok), Gyrano Kerk (71. Jean-Christophe Bahebeck).

Opstelling Fortuna Sittard:
Alexei Koselev; Cian Harries (33. Clint Essers), Branislav Ninaj, Martin Angha, George Cox; Felix Passlack (62. Alex Carbonell), Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie; Amadou Ciss, Bassala Sambou, Mark Diemers

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

7 thoughts on “FC Utrecht – Fortuna Sittard 6-0 (3-0)

    • Maakte een prima goal. Ik kan me alleen ook herinneren hoe hij vorig seizoen inviel tegen FC Emmen… Maar: ik gun hem dit als sportman zonder meer!

  1. Zeker was het mooi voor Makkienok dat hij zo’n goede goal maakte, mooi om die emotie ook bij hem te zien en hoe het hele team blij was voor hem. Dat gezegd hebbende twijfel ik of hij fysiek in staat is om echt aan te haken, wellicht verstandig om hem de komende weken als pinchhitter te gebruiken. Wat mankeert Dalmau eigenlijk. Complimenten trouwens voor de eerste goal van Kerk en voor de steekpass van hem op vd Streek, beide goals waren wonderschoon.

  2. Als je zo n uitslag neerzet heb je het natuurlijk prima gedaan, maar wat Makienok betreft ben ik het eens met thuisfluiter, gaat fysiek en technisch te kort komen. En wat Dalmau betreft, nou ja laat maar zitten

Comments are closed.