Oefenduel in Almere met 3-2 verloren

FC Utrecht heeft vandaag (dinsdag) een oefenwedstrijd gespeeld tegen Almere City FC. Op een bijveld naast het Yanmar Stadion eindigt het duel met de Keuken Kampioen Divisie-ploeg in 3-2.

Er is pas zojuist gefloten voor de start van de tweede helft wanneer de spelers van Almere City FC kunnen juichen. De beide ploegen zijn met een 2-0 tussenstand de kleedkamers in gegaan, maar een minuut na het startsignaal zorgt Kenneth Aninkora ervoor dat zijn ploeg op een riante 3-0 voorsprong komt te staan.

Vroege tegentreffer
Na een kwartier spelen krijgt Almere City FC een vrije trap. Middenvelder Anass Ahannach gaat achter de bal staan en schiet ‘m vervolgens perfect in de onderhoek. Na 15 minuten spelen moeten de Domstedelingen in de achtervolging.

Zure koffie
Het spel loopt in de eerste helft niet vloeiend bij de Domstedelingen en bij een 1-0 tussenstand is het dus wachten tot het rustsignaal om de koppen bij elkaar te steken. Helaas verdubbelen de Zwarte Schapen de score nog voor het fluitsignaal. In eerste instantie weet doelman David Jensen de poging van Faris Hammouti nog te keren, maar tegen de rebound van Joshua Zimmerman is de Deen kansloos: 2-0.

Utrechtse doelpunten
In de tweede helft doet FC Utrecht wat terug. Drie minuten na de derde treffer van Almere rent Jean-Christophe Bahebeck richting het zestienmetergebied van de Keuken Kampioen Divisie-ploeg. De Fransman wordt neergehaald en verdient daarmee een penalty voor zijn ploeg. Václav Černý meldt zich achter de bal en schiet de penalty feilloos binnen. De tweede treffer van FC Utrecht komt op naam van Odysseus Velanas. Rico Strieder vindt na ruim een uur genoeg ruimte tussen twee spelers van Almere City FC voor een lage voorzet. De 21-jarige middenvelder staat waar hij moet staan en prikt die bal binnen: 3-2.

Geblesseerden
Na tweeëneenhalve maand afwezigheid maakt Joris van Overeem vandaag weer zijn eerste minuten op het veld. De middenvelder van FC Utrecht ontbrak langere tijd vanwege een enkelblessure en kan vandaag 60 minuten meedoen. Ook Adrián Dalmau is vandaag te bewonderen op het veld. De Spanjaard deed 45 minuten mee in het oefenduel met Almere City FC.

Interlandbreak
Vanwege de interlandbreak komt FC Utrecht op zaterdag 19 oktober weer in actie. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen PSV. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in Stadion Galgenwaard. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar en in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

Almere City FC – FC Utrecht 3-2 (2-0)
12. Anass Ahannach 1-0
45. Joshua Zimmerman 2-0
46. Kenneth Aninkora 3-0
49. Václav Černý 3-1
69. Odysseus Velanas 3-2

Gele kaarten: –

Rode kaarten: –

Scheidsrechter: Luca Cantineau

Opstelling Almere City FC:
Timo Plattel; Ezra Hoogenboom, Bart Meijers, Joedrick Pupe, Delvechio Blackson; Rogier Benschop, Victor van der Linde, Niek Vossebelt, Kenneth Aninkora; Joshua Zimmerman, Faris Hammouti (10. Anass Ahannach)

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Urby Emanuelson, Leon Guwara; Joris van Overeem (60. Junior van der Velden), Rico Strieder, Václav Černý, Patrick Joosten; Jean-Christophe Bahebeck (80. Hicham Acheffay), Adrián Dalmau (46. Odysseus Velanas)

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “Oefenduel in Almere met 3-2 verloren

  1. Pffff… het resultaat zegt niet alles. Maar ik zie wel veel namen van spelers die misschien wel basisspeler kunnen zijn, en vraag me dan af: hebben die zich echt positief laten zien? Ik hoop het maar….

Comments are closed.