Voorbeschouwing FC Utrecht – VVV Venlo

Het houdt niet op,….. Dat is een bekende regel uit een, overigens zeer treurige, commercial op tv. Maar het heeft ook een positieve klank, als het gaat om de transferperikelen bij onze FC. Ga maar na, na Abass, Lonwijk, Cerny, Maher en Hoogma, was daar vandaag ook nog de officiële terugkomst van Bart Ramselaar. Tel daarbij op de terugkeer van Joosten en Troupée na hun verhuurperiode en de deze week gemelde verlengde contracten van Kerk, Janssen en Klaiber en je kan inderdaad zeggen dat het maar niet ophoudt. Al gaf technisch directeur Zuidam vandaag wel aan dat dit de selectie is die het dit seizoen moet gaan doen. Maar we denken niet dat de FCU Fan nog meer verwacht op dit vlak. Waarschijnlijk zullen er nog wel een paar spelers vertrekken die minder perspectief op speelminuten denken te hebben.

Mogelijke opstelling FC Utrecht:
Jensen
Troupée – Bergström – Van der Maarel – Emanuelson
Van Overeem – Strieder – Ramselaar
Abass – Bahebeck – Cerny

Bovenstaande opstelling zal voor menige supporter van een andere eredivisieclub een elftal zijn waar ze graag naar zouden kijken. Een elftal dat misschien ook wel gewoon meedoet om de plaatsen in de play-offs. Wat dat betreft worden we als FC Utrecht supporters wel verwend. Er waren tijden dat we met een mindere bankbezetting moesten werken. Natuurlijk is niet altijd iedereen fit of loop je tegen schorsingen aan, maar zoals een andere commercial zegt: de keuze is reuze.

Ramselaar is volgens de berichtgeving nog niet speelgerechtigd en trainde zaterdag voor het eerst mee. Daarentegen gloort daar wel de entree van Dalmau. De van Heracles overgenomen spits was nog niet fit (had buiten een trainingsachterstand dus ook liesklachten) maar kan zijn eerste minuten gaan maken tegen VVV Venlo. Hij zal nog niet in de basis starten. Positieve geluiden waren er ook over de terugkeer van Bahebeck, maar de fysieke gesteldheid van de Fransman blijft altijd een vraagteken en hij zou zo maar weer op het laatste moment kunnen afhaken. De zieke Joosten trainde zaterdag weer mee en zal waarschijnlijk wel gewoon kunnen spelen. Makienok, Van Overeem, Lonwijk en Van der Streek zijn er in ieder geval niet bij tegen de ploeg uit Venlo. Maar gezien de bovenstaande mogelijke opstelling, zal het ontbreken van dit viertal niet meteen tot kopzorgen leiden voor Van der Brom.

De laatste overwinning van VVV in de Galgenwaard is al weer 12 seizoenen geleden. Dus een uitgelezen mogelijkheid voor FC Utrecht om ook zondagavond (gedeeld) koploper te zijn in de eredivisie. Vanwege de Europese beslommeringen zijn een aantal wedstrijden uitgesteld, zodat die clubs zich deze week volledig kunnen focussen op het bereiken van de poule-fase van de twee Europese toernooien.

De wedstrijd in de Galgenwaard begint zowaar eens om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis. De temperaturen zullen hoog oplopen in het, veilige, stadion. Hopelijk heeft de ploeg van Van der Brom daar niet zoveel last van en kunnen we morgenavond weer trots naar teletekst kijken.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Paes
Klaiber – Janssen – Hoogma – Guwara
Maher – Strieder – Gustafson
Kerk – Abass – Joosten