post

Bart Ramselaar is definitief terug

Amersfoorter Bart Ramselaar is terug bij FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder komt per direct over van PSV en heeft in de Domstad zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2022 speler van FC Utrecht maakt. In die overeenkomst is bovendien een optie opgenomen tot verlenging van de samenwerking tot medio 2023.

Drievoudig Nederlands international Ramselaar doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht, nadat hij zijn eerste voetbalstappen had gezet bij VVZA in Amersfoort en Roda’46 in Leusden. De balvaardige middenvelder debuteerde op 1 maart 2015 in de hoofdmacht van FC Utrecht, waarvoor hij 49 officiële wedstrijden speelde voordat hij in de zomer van 2016 de transfer maakte naar PSV. In Eindhovense dienst kwam Ramselaar tot 76 officiële matchen, waarvan onder meer 62 in de Eredivisie, 8 in de TOTO KNVB Beker, 4 in de Champions League en 2 in kwalificatiefases van respectievelijk de Champions League en Europa League.

“Bart Ramselaar komt weer thuis, en dat voelt voor beide partijen erg goed”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij komt uit deze regio, doorliep onze jeugdopleiding en is vertrokken als een publiekslieveling. Natuurlijk zijn we hem geen moment uit het oog verloren. We kennen Bart’s voetballende kwaliteiten en zijn er trots op hem als aanwinst van FC Utrecht te mogen presenteren.”

 

3 thoughts on “Bart Ramselaar is definitief terug

 1. Dat is mooi nieuws, alleen zijn er nu wel erg veel middenvelders. Sneu voor Strieder en wellicht van Overeem. Mooi dat Ramselaar weer aan spelen toekomt. Voor Utrecht zeer bruikbaar.

  • Van Overeem en Lonwijk liggen er nog wel een tijdje uit en de wereld draait door. Verder zie ik vooral Emanuelson als grootste kanshebber om te vertrekken. Zijn rol lijkt uitgespeeld.

 2. Meestal ben ik sceptisch t.a.v. het terughalen van een speler die hogerop is gegaan. De verwachtingen zijn vaak gebaseerd op de hoogtepunten van die speler voor zijn vertrek. En dat is een beperkt beeld. Maar in geval van Bart Ramselaar ben ik heel blij! Nergens op gebaseerd, maar ik denk dat dit goed gaat komen.

  Zijn hoogtepunten in Utrechtse dienst zijn wat mij betreft deze twee:
  17 januari 2016 FC Groningen – FC Utrecht (1-4, hij rolde het volledige middenveld op)
  4 februari 2016 PSV – FC Utrecht (1-3, ieder commentaar overbodig)

  Maar ik vind hem vooral een speler met veel dynamiek en de mogelijkheid om met een bal aan zijn voet te versnellen en er daarna iets goeds mee doen. Hij is nog jong genoeg om ‘mijn’ lijstje aan te vullen.

Comments are closed.