Jong FC Utrecht wint eerste thuiswedstrijd

Nadat vorige week in de tweede helft Jong Utrecht al een beetje liet zien waar het toe in staat is, was vanavond tegen Top Oss de eerste helft erg goed. Zó goed dat er na 45 minuten 2-0 op het scorebord stond. Twee doelpunten met fris, goed voetbal. Met spelers die het duidelijk naar hun zin hebben, zonder angst om een fout te maken.
 
Ja, als Jong FC Utrecht dit niveau kan doortrekken en de angst weg kan krijgen (hierover later meer), dan ziet dit seizoen er goed uit. Het verschil met vorige seizoenen is groot, iets wat zeker op het conto van René Hake en zijn staf gezet mag worden.
 
De 1-0 valt na een minuut of 25. Wordt een corner door Christopher Mamengi eerst nog compleet verkeerd geraakt met zijn hoofd, een paar seconden later krijgt hij een tweede kans die hij perfect benut. Utrecht krijgt vele kansen, gecreëerd uit goed samenspel, maar tot meer doelpunten leidt het niet. Tot de 45e minuut. ‘Super’ Jonas Arweiler zet aan, rent richting doel en houdt perfect zich op de meegekomen Odysseus Velanas. 2-0, een weelde die Jong Utrecht tijden niet heeft meegemaakt. Zeker in de eerste helft mag ook de naam van Rayan El Azrak niet ontbreken: elke bal die hij raakt lijkt goed te zijn.
 
In de tweede helft komt Top Oss duidelijk anders uit de kleedkamer. De beide ploegen worden gelijkwaardiger en Fabian de Keijzer moet af en toe zijn klasse laten zien door de bal uit z’n goal te ranselen Toch kan ook hij het tegendoelpunt niet voorkomen, gemaakt door Cas Peters. We zijn dan al in de 75e minuut aanbeland. Top Oss zet aan voor een laatste keer en hoewel er toch nog wat hachelijke momenten zijn, wordt de 2-1 zelfs over de onbegrijpelijke 5 minuten blessuretijd getrokken. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële tijd nog een wissel die zeker niet onbesproken mag blijven: Jeredy Hilterman maakt zijn rentree na zijn zware blessure opgelopen in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk van 26 oktober vorig jaar.
 
Aanstaande vrijdag een zeer zware uitwedstrijd, als in Deventer Go Ahead Eagles de gastheren zijn. Kaarten zijn te koop voor 12 euro, er geldt vrij vervoer.
 
Jong FC Utrecht – TOP Oss 2-1 (2-0)
 
25. Christopher Mamengi 1-0
45. Odysseus Velanas 2-0
74. Cas Peters 2-1
 
 
Gele kaarten: Olivier Rommens (TOP Oss), Mark Pabai (Jong FC Utrecht), Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht), Cihat Celik (Jong FC Utrecht), Niels Fleuren (TOP Oss)
 
Rode kaarten: –
 
Toeschouwers: 364
 
Scheidsrechter: Sander van der Eijk
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi (51. Sylian Mokono), Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Odysseus Velanas, Tim Brinkman; Eros Maddy (63. Hicham Acheffay), Jonas Arweiler (87. Jeredy Hilterman), Rayan El Azrak.
 
Opstelling TOP Oss:
Ronald Koeman; Olivier Rommens, Lorenzo Pique, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Jason Bourdouxhe (63. Pieter Langedijk); Lion Kaak, Philippe Rommens, Sjoerd Overgoor (46. Cas Peters); Enzo Stroo (85. Lars Hutten), Cihat Celik

One thought on “Jong FC Utrecht wint eerste thuiswedstrijd

  1. Opvallend:

    – Vergelijk de opstelling met die van tegen Excelsior. Vorig seizoen leek er per duel minimaal op vier posities een andere speler te staan. Nu niet.
    – Er lijkt veel meer een eenheid op het veld te staan.
    – Ik zag bij de spelers (ook tegen Excelsior) veel meer spelplezier.

    Dit zijn geen garanties, maar volgens mij wel voorwaarden om bij de onderste plek weg te blijven.

Comments are closed.