Kaartenerfenis bij aanvang nieuwe seizoen

Spelers die in de laatste twee competitieronden van het afgelopen eredivisieseizoen één of meer kaarten hebben ontvangen, nemen deze als erfenis mee naar het nieuwe eredivisieseizoen.

Bij FC Utrecht starten Willem Janssen en Sander van de Streek voor de eredivisie daarom beiden met één gele kaart achter hun naam. Deze ontvingen zij tijdens het uitduel tegen Ajax. In datzelfde duel kregen Riechedly Bazoer en Timo Letschert ook een gele kaart. Omdat deze twee spelers FC Utrecht hebben verlaten, zijn zij verder niet meer relevant.

Bij Jong FC Utrecht hebben Mitchell van Rooijen, Gabriel Culhaci en Tommy St Jago bij aanvang van de competitie (op 10 augustus uit tegen Excelsior) om eerdergenoemde reden al één gele kaart achter hun naam staan.

Voor Justin Lonwijk geldt dat hij, vanwege vijf gele kaarten, een schorsing van één duel heeft staan. Hij verkreeg deze vijf gele kaarten tijdens wedstrijden van Jong PSV, en daarom geldt de schorsing bij hem voor Jong FC Utrecht.
Er zijn geen andere spelers van FC Utrecht die het seizoen starten met een schorsing.

Voor wie de totaaloverzichten wil zien, is deze link relevant: https://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voetbal/tuchtzaken/56289/doorlopende-registraties-en-overlopende-straffen-seizoen