‘Verkoop seizoenkaarten in de lift’

De verkoop van het aantal seizoenskaarten bij FC Utrecht zit volgens het AD in de lift. Op maandag 29 juli 2019 waren er volgens die krant 9.356 verkocht tegen 8.671 een jaar eerder. Dit is een toename van 685 verkochte seizoenkaarten.

De vergelijking is niet helemaal zuiver. Vorig seizoen speelde FC Utrecht ‘pas’ op 19 augustus voor het eerst een officieel thuisduel, voor de eredivisie tegen PEC Zwolle. Dit seizoen opende FC Utrecht ‘al’ op 25 juli met een officieel thuisduel, en is het eerste eredivisiethuisduel op 11 augustus. Toevalligerwijs is weer PEC Zwolle de eerste thuistegenstander in de eredivisie.

In het seizoen 2017 / 2018, toen FC Utrecht ook Europees voetbal speelde, waren volgens het AD op 29 juli 9.225 seizoenkaarten verkocht. Toen was het eerste officiële thuisduel op 20 juli (maar afgewerkt in Waalwijk – tegen Valetta FC), en was het eerste thuisduel in de eredivisie op 20 augustus.