post

‘Geen Dalmau en Bahebeck in Mostar’

Na het duel tegen HSK Zrinjski ging het bij FC Utrecht mede over de aanvallers. Gelegenheidsspits Justin Lonwijk miste in de eerste helft twee keer. En na rust liet invaller-spits Nick Venema een enorme kans onbenut.

Dat Adrian Dalmau en Jean-Christophe Bahebeck beiden niet in de spits zouden starten, was vooraf al duidelijk. Dalmau kampt, na zijn geforceerde vertrek bij Heracles Almelo, met een trainingsachterstand waardoor hij niet wedstrijdfit is. En Bahebeck liep in de eerste week van de voorbereiding een spierscheuring op waardoor hij minimaal een maand buitenspel zou staan. Na afloop van het eerste officiƫle duel van het nieuwe seizoen was John van den Brom tegen journalist Stef de Bont van VI duidelijk: de return in Mostar komt voor Dalmau en Bahebeck te vroeg.

Vraag is wie er dan in de spits zal starten. Van den Brom gaf ook aan dat er voor de overige revaliderende spelers (Joris van Overeem, Othmane Boussaid en Issah Abbas) komende zaterdag een oefenduel staat gepland waarin zij 90 minuten kunnen maken. Tegenstander en locatie zijn niet bekend.
Tenslotte is de situatie van spits Simon Makienok niet duidelijk. De Deen gaf enkele weken nog aan dat hij tegen HSK Zrinjski op de bank hoopte te zitten. Dat was bij het thuisduel niet het geval. Daarnaast lijkt het onwaarschijnlijk dat Makienok wedstrijdritme heeft. Hij kwam in twee seizoenen vijf keer in actie in een officieel duel, voor het laatst op 16 september 2018 tegen FC Emmen.

Foto: FCUPhoto