FC Utrecht sluit trainingsweek met winst Interwettencup af

FC Utrecht heeft de trainingsweek zondag afgesloten met winst in de Interwettencup. In Meppen werd voor 3.201 toeschouwers speelde FC Utrecht twee duels van 45 minuten.

In het eerste duel was gastheer SV Meppen de tegenstander. Ondanks dat FC Utrecht de grootste kans kreeg (via Patrick Joosten) werd er in dit duel niet gescoord. Daarom waren strafschoppen nodig. Voor FC Utrecht waren Gustafson, Klaiber, Kerk, El Azrak en Van der Maarel trefzeker vanaf elf meter. Eén van de spelers van SV Meppen miste wel, en daardoor was FC Utrecht winnaar van dit duel. De opstelling was:

Fabian de Keijzer; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Rico Strieder, Simon Gustafson, Rayan El Azrak; Gyrano Kerk, Issah Abass, Patrick Joosten

In de finale was Bundesligaclub Fortuna Düsseldorf de tegenstander. FC Utrecht startte met elf andere spelers, en kwam sterk uit de startblokken. Daarna nam de Duitse opponent het initiatief over. Er waren over-en-weer wat kansjes, en in de 25e minuut was het raak. Nieuwkomer Justin Lonwijk draaide zich knap vrij en was met een mooi schot trefzeker. Hiermee bepaalde Lonwijk uiteindelijk direct de einduitslag. De opstelling was:

David Jensen; Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Willem Janssen, Leon Guwara; Adam Maher, Urby Emanuelson, Sander van de Streek; Nick Venema, Justin Lonwijk, Václav Černý

In dit toernooi dus geen speeltijd voor de keepers Maarten Paes en Thijmen Nijhuis, en de veldspelers Emiel Bergström, Joris van Overeem, Jean-Christophe Bahebeck, Adrian Dalmau, Simon Makienok en Othmane Boussaid.

6 thoughts on “FC Utrecht sluit trainingsweek met winst Interwettencup af

  1. Iets heel anders maar niet minder belangrijk. Haller wordt voor zo n 50 miljoen verkocht aan West Ham United. Utrecht heeft doorkroop percentage bedongen wat ze tussen de 5 en 6 miljoen op gaat leveren.
    Zou toch de helft gebruiken om te investeren. Ramselaar misschien ??

    • Guwara deed het in Meppen naar behoren. Met Culhaci lijkt er voor de linksbackpositie een back up te zijn. En Mamengi is als linker centrale verdediger doorgeschoven naar de A-selectie. Ik denk dat er niet zo maar een verdediger bij komt.

  2. Karsj: het lijkt mij goed als van Seumeren zelf dat geld van Haller krijgt, na al die miljoenen die hij in de club gestopt heeft. Volgens mij is de selectie al heel behoorlijk op orde voor het nieuwe seizoen, ik denk serieus dat Utrecht het een club als Feyenoord lastig kan gaan maken.

  3. Je zegt het zelf a,l heel behoorlijk maar niet voldoende dus. Je kunt geen concurrentie genoeg hebben. Jammer dat je op de beste spits niet echt kunt rekenen

Comments are closed.