Transfer Haller levert FC Utrecht geld op

Sébastien Haller heeft een contract getekend bij West Ham United. De club uit de Premier League betaalt naar verluidt 50 miljoen Euro aan Eintracht Frankfurt, de club waar FC Utrecht Haller twee jaar geleden aan verkocht.

Bij de verkoop destijds ontving FC Utrecht circa 7 miljoen Euro. En er werd een doorverkooppercentage afgesproken. Volgens VI mag Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam wegens geheimhoudingsplicht niets over het exacte doorverkooppercentage vertellen, maar volgens meerdere schattingen levert deze verkoop FC Utrecht nog zo’n vier miljoen Euro extra op. Zuidam gaf tegen VI wel aan dat hij met deze transfer ‘wel blij zou zijn’.

Door deze transfer wordt Haller met terugwerkende kracht alsnog de grootste transfer van FC Utrecht. Hiervoor was dat Dries Mertens. Door zijn transfer naar PSV leverde hij FC Utrecht in 2011 circa 8,5 miljoen Euro op.

One thought on “Transfer Haller levert FC Utrecht geld op

Comments are closed.