Utrecht legt Adrian Dalmau vast

FC Utrecht’s keurkorps is versterkt met spits Adrián Dalmau. De 25-jarige Spanjaard heeft zich voor drie seizoenen aan de Domstedelingen verbonden en komt per direct over van reeksgenoot Heracles Almelo.

Dalmau genoot zijn jeugdopleiding bij Real Madrid en deed in Spanje vervolgens ervaring op bij de zogeheten B-ploegen van Rayo Vallecano, Espanyol en Villarreal alsmede de eerste teams van FC Zamora, Racing Ferrol, CD Numancia en Real Mallorca, alvorens hij in de zomer van 2018 transfereerde naar Heracles Almelo.

In de Eredivisie speelde hij namens de zwart-witten uit Overijssel 31 wedstrijden en daarin was Dalmau goed voor maar liefst 19 goals. Op de topscorerslijst van de Eredivisie bleven afgelopen seizoen alleen Ajax-aanvaller Dusan Tadic en PSV-captain Luuk de Jong de kersverse aanwinst van FC Utrecht voor.

“Een echte spits met enorme scoringsdrang en het juiste gevoel voor de goal”, zo omschrijft Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam FC Utrecht aanwinst Dalmau. “Hij speelt met veel energie en is continu een plaag voor verdedigers. Bovendien is Adrián snel, handig met de bal en kan hij geweldig koppen. Hij is een complete spits, een echte nummer 9.”

“We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en zien bij Adrián de potentie om nog verder te groeien”, vervolgt Zuidam. “Ondanks dat er veel interesse in hem was, heeft hij voor ons gekozen. Hij gelooft in de ambities van de club. Wij zijn er bijzonder trots op dat we hem aan ons hebben verbonden en dat we samen met Adrián die ambities gaan nastreven.”

Bron: fcutrecht.nl

3 thoughts on “Utrecht legt Adrian Dalmau vast

  1. Makienok is geen spits, zelden zo’n onhandige en onkundige voetballer in een Utrecht shirt gezien. Ik snap de scout niet die hem heeft aanbevolen.

  2. Prima aankoop.
    Nu nog een verdediger er bij links/centraal. Dan is het plaatje compleet.Kunnen we ons meten met Feijenoord en AZ voor plaats 3.

Comments are closed.