Cyriel Dessers per direct naar Heracles

FC Utrecht heeft aanvaller Cyriel Dessers verkocht aan Heracles Almelo. De 24-jarige Belg had in de Domstad nog een overeenkomst tot medio 2020, inclusief een optie op verlenging van zijn verbintenis met één seizoen.

Dessers trok in de zomer van 2017 voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. De spits kwam over van NAC Breda, waarvoor hij in 40 partijen tot 29 treffers was gekomen. In de Domstad speelde Dessers uiteindelijk 56 officiële duels. De oud-speler van onder meer KSC Lokeren en Oud-Heverlee Leuven maakte daarin 19 doelpunten. Met zijn treffers in de play-offs om Europees voetbal van afgelopen seizoen was Dessers van grote waarde voor de Utrechters, die nu mede dankzij de goals van de Belg aan de vooravond staan van een Europese campagne.

“Cyriel is aan het einde van afgelopen seizoen goed teruggekomen van een blessure en was belangrijk voor FC Utrecht in de play-offs. Na twee seizoenen in de Domstad is Cyriel nu 24 jaar en in een fase van zijn loopbaan beland waarin hij een vaste waarde in een elftal moet zijn. Dat perspectief kan Heracles Almelo hem in grotere mate bieden dan wij”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “We hebben met Heracles Almelo uiteindelijk overeenstemming kunnen bereiken over deze transfer, waarmee alle partijen tevreden mee zijn. Wij bedanken Cyriel voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Bron: fcutrecht.nl

9 thoughts on “Cyriel Dessers per direct naar Heracles

 1. Enerzijds jammer, want hij wist toch relatief makkelijk te scoren. Anderzijds oogde hij niet sterk genoeg voor de manier waarop hij geacht werd te spelen. En ik kan me voorstellen dat hij daarom, mede omndat hij nog even in zijn contract zit, is verkocht.
  Maar wie nu? Bahebeck is een doorlopend twijfelgeval, en Makienok… Los van zijn blessures heb ik niet echt een positief beeld van hem. Ik denk dat de staf daar veel meer beeld bij heeft. Het zou me niets verbazen als Makienok ook snel het veld ruimt.

 2. Eens Arnold, er moet nu doorgeselecteerd worden, zowel Makienok als Bahebeck kunnen weg. De één is niet goed genoeg en met de ander is het altijd wel wat. Venema heeft een concurrent nodig waar hij beter van wordt en FC Utrecht ook. Geen Boymans aub.

  • Boymans is opgedoken bij Almere City FC. Lijkt me prima.
   Overigens wel link dat FC Utrecht tijdens een heel belangrijke fase in de voorbereiding (trainingskamp) geen echte spits heeft. Ik ben heel benieuwd wat er op dit vlak nog gaat gebeuren. Of dat Van de Streek toch een linie wordt doorgeschoven.

 3. Dalmau komt naar FC Utrecht, uitstekende spits, maar ook een eikel wat mij betreft, inclusief zijn zaakwaarnemer. De manier waarop hij een vertrek bij Heracles wilde forceren is kwalijk en ik hoop dat FC Utrecht in een vergelijkbare situatie met hem keihard optreedt. Voetballend een aanwinst lijkt mij zo.

 4. Of het hier een eikel betreft is een vooroordeel en van horen zeggen, aan vrijwel iedere transfer zit wel een luchtje en de speler gaat het gewoon om waar hij het meest kan verdienen en ook dat is zijn goed recht.
  Wat Dalmau betreft gaat het er om hoeveel goals hij maakt, daar wordt hij op afgerekend en niet of het een eikel is.

Comments are closed.