post

De puzzel voor John van den Brom

Na afloop van het besloten oefenduel tegen MSV Duisburg was John van den Brom voor de camera van RTV Utrecht duidelijk: ‘Valt niks af te leiden van deze opstellingen, ik weet het zelf nog niet eens.’ Op basis van de vier oefenduels tot nu toe is dat logisch, want Van den Brom liet daarin 36 verschillende spelers minuten maken. En de enige zekerheid is dat Dario Dumic, die twee keer een half duel in actie kwam, inmiddels is verhuurd en komend seizoen elders speelt.
Grootste aandachtspunten voor Van den Brom zijn naar verwachting de linksbackpositie en de bezetting van de aanval.

Linksback
Na het vertrek van Nicolas Gavory komt als eerste Leon Guwara voor die positie in aanmerking. Daarnaast kan Mark van der Maarel op die positie uit de voeten, maar hij is wel een rechtsbenige speler. Ook Jong FC Utrecht-speler Gabriël Culhaci heeft inmiddels in de oefencampagne op die positie gespeeld. Culhaci (geboren op 30 december 1999) kwam in de zomer van 2012 over van AVV Zeeburgia, en speelde tot op heden 28 officiële duels in Jong FC Utrecht. Als er een nieuwe linkervleugelverdediger komt, dan kan dit ofwel tot gevolg hebben dat Culhaci (nog) niet aanhaakt bij de A-selectie ofwel dat Guwara op een zijspoor beland.

De aanval
Van den Brom vertelde na afloop van het oefenduel tegen MSV Duisburg tegen De Telegraaf dat aanvaller Vaclav Cerny komende maandag bij FC Utrecht aansluit, en mee gaat op het trainingskamp naar Duitsland. Van den Brom heeft dan de volgende aanvallers tot zijn beschikking: Vaclav Cerny, Gyrano Kerk, Patrick Joosten, Cyriel Dessers, Issah Abbas, Simon Makienok, Jean-Christophe Bahebeck, Nick Venema en Othman Boussaid (Lukas Görtler lijkt vooral voor het middenveld in aanmerking te komen).

Effectief blijven er op dit moment zes aanvallers over, want Simon Makienok is nog altijd niet volledig hersteld van een zware knieblessure en Jean-Christophe Bahebeck heeft, niet voor het eerst, een spierblessure. Othman Bousaid herstelt nog van een voetblessure.
Maar ondanks de beschikbaarheid van deze zes aanvallers stond aanvallende middenvelder Sander van de Streek zowel tegen MSV’19 als tegen MSV Duisburg enige tijd in de spits.

Na afloop van het oefenduel tegen de Duitsers zei Van de Streek voor de camera van RTV Utrecht dat hij zichzelf het liefst in een vrije rol ziet. Cyriel Dessers daarentegen was eerder in de oefencampagne tegen RTV Utrecht heel duidelijk: ‘Ik ben de spits van FC Utrecht op dit moment. Ik heb nu een goed gevoel en hoop dat het ook zo blijft. Ik voel me goed en ben goed geëindigd het vorige seizoen. Op trainingen voel ik dat het goed gaat en ook in de oefenwedstrijden maak ik nu mijn doelpunten.’ De Belg kwam in het afgelopen seizoen, mede door een blessure, slechts 17 keer in actie tijdens een officieel duel (alle competitie). Hij maakte daarin 768 minuten (gemiddeld 45 minuten per duel) en zeven goals. Dessers scoorde dus één keer per bijna 110 minuten.

De puzzel is voor de staf dus nog zeker niet gelegd. En feit is dat op 25 juli het eerste officiële duel staat.

Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “De puzzel voor John van den Brom

  1. Kan iemand mij vertellen waarom dit wedstrijdje verboden is voor publiek. Verwacht men soms spionnen van de eerstkomende Europese tegenstander langs de lijn. Wat een onzin zeg, iets wat geldt voor verboden trainingen ook trouwens.
    Wat de keus van de trainer betreft zou ik zeggen, Je kunt geen keus genoeg hebben.
    Zo te zien vindt vd. Brom een vervanger voor Marsman niet noodzakelijk en moet Jensen de strijd met Paes aan, hoewel hij wel voor Jensen zal kiezen. Achterin is er denk ik keus genoeg, op het middenveld zou er zeker fysiek wel wat bij kunnen, een type Bazoer, maar voorin is denk ik het grootste probleem. Hoe jammer ook maar Mahienkok zal nooit meer het niveau halen van voor zijn blessure en voor de trainer is het natuurlijk geen doen om iedere keer weer tot de wedstrijddag te moeten wachten of bahabeck fit uit zijn bed is gestapt. Komt er een bod, direct accepteren. Bij Utrecht had men ook kunnen weten, als je zijn voorgeschiedenis leest, dat bahabeck ontzettend blessure gevoelig is.
    Venema moet gewoon spelen om beter te worden, dus uitlenen lijkt mij zinvol, Kerk komt technisch te kort voor dit niveau, Dessers blijft een vraagteken, hoewel het hem aan zelfvertrouwen niet ontbreekt. Een echte balvaste spits, met eventueel de nodige ervaring zou waardevol zijn.

  2. Ik las net dat Dessers in de nadrukkelijke belangstelling zou staan van Heracles. Als hij gaat (en met nog een jaar contract is dat logisch), dan ben ik heel benieuwd hoe dit gaat worden opgelost. Ik denk dat Venema nog geen volwaardig vervanger is. Ook Görtler schijnt snel weg te mogen / moeten.
    Op het middenveld verwacht ik sowieso nog wel wat. Met Maher, Van Overeem, Strieder, Van de Streek, Lonwijk, Gustafson en Emanuelson is er geen ruimte voor jeugdspelers. En mijn verwachting is dat Van den Brom daarvoor wel plaats wil gaan maken.

Comments are closed.