Nipte overwinning in besloten oefenduel

FC Utrecht heeft vanmiddag (zaterdag) in een besloten oefenwedstrijd op Zoudenbalch gewonnen van MSV Duisburg. Namens de Utrechters scoorden Justin Lonwijk, Simon Gustafson en Rida El Barjiji tegen de ploeg uit de 3. Bundesliga.

Eerste minuten voor Jensen, Maher en Venema

Een verdiende voorsprong is het, want FC Utrecht krijgt meer mogelijkheden dan de blauw-witten uit Duisburg. Die gaan halverwege de partij nog wel aan de leiding. Na een minuut of tien kopt Petar Sliskovic de bal van dichtbij tegen de touwen (0-1). Een niet te keren inzet voor David Jensen, die in het duel met de Duitsers zijn eerste speelminuten van deze voorbereiding maakt. Dat geldt ook voor middenvelder Adam Maher en aanvaller Nick Venema, die net als Jensen alleen in de eerste helft in actie komen en waardevol wedstrijdritme opdoen op een regenachtig Zoudenbalch.
(Noot FCUFANS: ook de in de rust ingevallen aanvaller Gyrano Kerk maakte zijn eerste minuten).

Goals van Lonwijk en El Barjiji
Aan de Koningsweg is het vlak na de break Justin Lonwijk die de gelijkmaker scoort. Van dichtbij schuift hij de bal in het doel, dat even later dus ook door Gustafson gevonden wordt. Twintig minuten voor tijd zet Rida El Barjiji een figuurlijke kroon op zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van FC Utrecht, door op aangeven van Jonas Arweiler de 3-1 te scoren.

Paes keert twee strafschoppen
Bij die stand krijgt MSV Duisburg twee keer een penalty. De eerste strafschop wordt genomen door Vincent Vermeij en gekeerd door sluitpost Maarten Paes. De tweede pingel, een minuut of vijf later, komt van de voet van Lukas Daschner. En ook hij stuit op Paes. In dit geval is de rebound een prooi voor Moritz Stoppelkamp. Hij bepaalt van dichtbij de eindstand op 3-2.

Komende week trainingskamp
FC Utrecht’s vlaggenschip zet maandag koers naar Duitsland, waar het tot en met zondag op trainingskamp gaat. Als afsluiting van de stage bij de Oosterburen neemt FC Utrecht deel aan de Interwetten Cup in Meppen. Daar gaat het team van trainer/coach John van den Brom samen met SV Meppen, Fortuna Düsseldorf en Ipswich Town strijden om de bokaal.

FC Utrecht – MSV Duisburg 3-2 (0-1)
11. Petar Sliskovic 0-1
48. Justin Lonwijk 1-1
59. Simon Gustafson 2-1
70. Rida El Barjiji 3-1
78. Moritz Stoppelkamp 3-2