Dario Dumic wederom verhuurd

Dario Dumic is wederom door FC Utrecht verhuurd. De centrale verdediger gaat per direct naar SV Darmstadt 98, en de club uit de 2. Bundesliga heeft tevens een optie tot koop bedongen.
Voor de Bosnische international is het zijn tweede verhuurperiode sinds zijn komst naar FC Utrecht. Vorig seizoen was hij daardoor ook actief in de 2. Bundesliga, destijds bij Dynamo Dresden.

Toen Dumic in juli 2017 werd overgenomen van NEC, zei toenmalig trainer / technisch manager Erik ten Hag op de clubwebsite: ‘We zijn blij dat we een kwaliteitsspeler als Dario aan ons keurkorps kunnen toevoegen. Hij neemt naast zijn kwaliteiten ook een behoorlijk pak ervaring en karakter mee.’ Dit kwam er echter nooit uit. In het seizoen 2017 / 2018 was hij slechts twee keer een serie van vier wedstrijden basisspeler. Hij moest het verder vooral met een paar invalbeurten doen. Om zijn plek in de Bosnische selectie niet in gevaar te brengen volgde een eerste verhuur.

Op dit moment beschikt FC Utrecht in Willem Janssen, Emiel Bergström en Mark van der Maarel over ervaren centrale verdedigers. Daarnaast is Christopher Mamengi doorgeschoven naar de A-selectie. Ook talent Tommy St. Jago klopt aan de deur van de A-selectie. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam zegt daarom nu op de clubwebsite: ‘Voor alle betrokken partijen is deze oplossing een goede. Dario heeft meer perspectief op speeltijd in Darmstadt, dan in Utrecht.’