post

De eerste oefenduels komen er aan

Vandaag (vrijdag 28 juni) om 19:00 uur speelt FC Utrecht op het terrein van vv Amsvorde de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. En morgen (zaterdag 29 juni) staat om 16:30 uur het tweede oefenduel op het programma. U.S.V. Elinkwijk is dan de tegenstander.

Vanzelfsprekend is het nog te vroeg voor een voorbeschouwing met een verwachte opstelling. Nieuwe trainer John van den Brom zal naar verwachting in deze twee duels zo veel mogelijk spelers aan het werk willen zien, en voor de spelers is het prettig om weer ritme te kunnen opdoen, en te werken aan de (nieuwe) patronen.

In een interview met de NOS gaf Van den Brom aan dat hij het veranderen van de manier van spelen van FC Utrecht als zijn grootste uitdaging ziet. Hij gaf ook aan met zijn voorganger Dick Advocaat om tafel te gaan om bepaalde specifieke kennis uit te wisselen: ‘We zijn geen onbekenden van elkaar. Het is alleen maar goed om dingen uit te wisselen en dan is het aan mij om daar de dingen mee te doen waar je je voordeel mee kan doen.’ aldus Van den Brom tegen de NOS.

FC Utrecht is niet volledig blessurevrij: Gyrano Kerk was afgelopen zondag tijdens de eerste training opvallend passief, en is volgens RTV Utrecht inmiddels verlost van pijnlijke verstandskiezen. Joris van Overeem trainde nog apart vanwege een blessure waardoor hij na het play off-duel in Almelo niet meer in actie kwam, en Othmane Boussaid kampt nog met de gevolgen van een breukje in zijn voet.

Volgens VI is er op dit moment sluimerende belangstelling voor Joris van Overeem, Simon Gustafson en Gyrano Kerk. Bij een vertrek van laatstgenoemde zou Vaclav Cerny van Ajax naar verluidt de beoogde opvolger zijn. Nicolas Gavory is inmiddels definitief vertrokken. John van den Brom gaf in VI aan dat daarom Leon Guwara een (nieuwe) kans krijgt als linksback. Guwara werd vorig seizoen voor die positie aangetrokken, maar was tot op heden weinig succesvol. Hij kwam na een begin als basisspeler uiteindelijk slechts 14 keer in actie gedurende het hele seizoen. Deels miste Guwara duels door blessures, maar hij zat ook 15 duels de volle 90 minuten op de bank.

Voor wie naar de duels wil hier de links naar de online info en kaartverkoop:

Regioteam Amersfoort: https://www.fcutrecht.nl/teams/selectie/programma/regioteam-amersfoort-fc-utrecht/
U.S.V. Elinkwijk: https://www.fcutrecht.nl/teams/selectie/programma/usv-elinkwijk-fc-utrecht/

Woensdag 3 juli om 19:00 uur oefent FC Utrecht in Montfoort tegen MSV’19.

Foto: FCUPhoto

One thought on “De eerste oefenduels komen er aan

  1. Lees vanmorgen alweer dat bahabeck rust heeft gekregen en niet heeft meegedaan.
    Mag toch hopen dat dit geen veeg teken is voor de rest van het seizoen. Wedstrijd spelen en dan 3 wedstrijden niet fit zijn. Investeren dat geld van Gavory in een speler waar je wel op kunt vertrouwen

Comments are closed.